Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:51, 12. 6. 2013.

| Društvo

Spor oko pirotskog kupališta

Autor:Vladimir VeljkovićIzvor:Južne vesti
490x370-kupaliste-pirot.jpg

Nova kupališna sezona na otvorenom bazenu u Pirotu verovatno neće početi na vreme jer ugovor između Hidroelektrane Pirot i Opštine još uvek nije potpisan.

Veliko gradsko kupalište u Pirotu je u vlasništvu Hidroelektrane Pirot i svake godine potpisuje se ugovor o korišćenju sa Opštinom Pirot, koja potom ovlašćuje Sportski centar da gazduje njime, a ovoga puta ugovor još uvek nije potpisan.

Za sada je sporna nova tačka ugovora koje nije bilo prethodnih godina njoj, a koja sadrži predlog da Opština Pirot isplaćuje štetu vlasnicima njiva koje su plavljene zbog rada Hidroelektrane.

- Ranijih godina kupalište je počinjalo da radi kada krene letnji raspust. I ove godine smo mi na vreme obavili pripremne radnje, ali smo morali da ih obustavimo. Pošto nema ugovora, za sada je sve stopirano i videćemo šta će dalje biti – kaže zamenik direktora SC Pirot Filip Filipović.

Ovo nije prvi spor između Opštine Pirot i Hidroelektrane. I ranijih godina dolazilo je do nesuglasica oko gazdovanja kupalištem. U pirotskom Sportskom centru kažu da su spremni i za radikalnije mere.

- Mi polako zaboravljamo da smo zbog rada Hidroelektrane ostali bez Nišave, gde više Piroćanci ne mogu da se kupaju. Ukoliko se sa ovakom politikom nastavi, mi ćemo pokrenuti potpisivanje peticije u kojoj ćemo zahtevati da nam se trajno preda gazdovanje nad ovim objektom – kaže Nenad Đorđević, direktor Sportskog centra.

U Hidroelektrani Pirot kažu da očekuju da se problem prevaziđe.

- Prvi predlog ugovora poslat je u Opštinu još pre 10 dana, ali nije bilo odgovora. Sada smo poslali i novu verziju i to bez sporne tačke. Sada samo od opštinske administracije zavisi kada će ugovor biti potpisan – kaže zamenik direktora HE Pirot Maksim Marković.

Na gradskom kupalištu tokom sezone rade i brojni kafići, ali zbog kašnjenja, za sada nije obavljen tender za zainteresovane. Pored toga, u večernjim satima na kupalištu se organizuju i koncerti i žurke.


Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: