Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:16, 22. 9. 2012.

| Društvo

Sporazum sa Montenegro Erlajnsom

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
490x370-montenegro.jpg

Crnogorski avio-prevoznik rešio je da prekine prodaju karata na liniji Niš - Podgorica od 1. oktobra. Razlog za to su dugovanja grada. Prema rečima gradonačelnika Niša, nađen je način za isplatu dugova i linija neće biti ukinuta.

Bord direktora Montenegro Erlajnsa doneo je odluku o ukidanju prodaje karata na liniji Niš - Podgorica što automatski znači i ukidanje jedine avio linije koja saobraća sa niškog aerodroma.

Razlog za takvu odluku Crnogoraca je dugovanje grada u iznosu od 469.441 evra prema avio kompaniji Montenegro Erlajns, za period od 24.02.2012. godine do 30.06.2012.

- Onog momenta kada sam saznao za tu odluku ja sam morao da reagujem. Dug postoji i mora da se plati, ali ja sam morao da nađem zakonit način da se te obaveze izmire. Taj način je nađen nakon konsultacije sa Ministarstvom finansija i oko starih potraživanja i oko zaključivanja novog ugovora – rekao je gradonačelnik Niša Zoran Perišić.

Izmirivanje obaveza je regulisano Sporazumom koji je potpisan u Nišu, a kojim se predviđa da dug od 469.441 evra bude izmiren u dve jednake rate.

Prva rata najkasnije do 30. septembra, a druga do 15. oktobra ove godine. Gradonačelnik je napomenuo da novac postoji u budžetu grada.

Perišić kaže i da je u toku proces javne nabavke kako bi se potpisao novi ugovor sa Montenegro Erlajnsom kojim bi se ispoštovao zimski red letenja.

- Raspisana je javna nabavka na preporuku Ministarstva finansija. Predstavnici Montenegro Erlajnsa su tu i sa njima ćemo napraviti dogovor. Nacrt ugovora je pripremljen. Biće 5 letova nedeljno, dobićemo jednom ili dva puta letove direktno za Cirih i to će biti zimski red letenja koji će važiti do 31. marta – rekao je Perišić.

On je dodao da će vrlo brzo biti raspisan tender za novog avio - prevoznika. Uslovi tendera biće otvoreni, naglasio je gradonačelnik.

Oni koji žele da održavaju liniju iz Niša koja grad otvara prema Evropi, a pritom ponude najbolje uslove dobiće mogućnost da lete sa Aerodroma “Konstantin Veliki”. 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Aleksandar Cash

    14:30 // 24. 9. 2012.

    Koje zemlje imaju najviše aerodroma?
    Objavljeno 24.09.2012

    Većina putnika upoznata je sa malim brojem aerodroma širom sveta, međutim, osobe koje stalno putuju često koriste brojne, manje, aerodrome kao svojevrsne stanice za presedanje kada su interkontinentalni letovi u pitanju.

    Pogledajte spisak zemalja sa najvećim brojem aerodroma:

    - Meksiko: 250
    - Francuska: 297
    - Velika Britanija: 306
    - Australija: 326
    - Nemačka: 330
    - Kina: 442
    - Kanada: 514
    - Rusija: 593
    - Brazil: 726
    - Sjedinjene Američke Države: 5.194

  • investicija

    11:01 // 24. 9. 2012.

    Drago mi je sto ce se u gradskom budzetu naci parice za subvencionisanje aviokmpanija. Nadam se da ce se naredne skolske godine naci i dovoljno novca za kupovinu udzbenika za sve nase osnovce i srednjoskolce.

  • Nislija

    21:24 // 23. 9. 2012.

    Alo ljudi, dajte napokon neki direktan let za Nemacku.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: