Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:07, 18. 4. 2023.

| Društvo

Sporna SOS kancelarija za žrtve nasilja u Leskovcu ostala bez podrške Grada

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
SOS kancelarija
Komisija Udruženju "Tate i mame" za preostala tri projekta odobrila 300.000 dinara; foto: M. M.

Nakon što je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović rekao da će po prvi put iskoristiti uticaj i zatražiti od Komisije za projekte iz oblasti socijalne zaštite da Udruženju ”Tate i mame”, a čiji je osnivač Miodrag Stanković koji je dva puta osuđivan za nasilje u porodici, ne odobri najavljenih 200.000 dinara, projekat SOS kancelarija za žrtve nasilja povučen je i nije prošao konkurs. Međutim, tom Udruženju su odobrena preostala tri projekta pa će iz budžeta Grada dobiti 300.000 dinara.

U Leskovcu je prošlog leta otvorena SOS kacelarija za pomoć žrtvama porodičnog nasilja, a iako ona praktično nije ni počela sa radom više od 9 meseci, to Komisiji za projekte iz socijalne zaštite nije smetalo da im ponovo odobre projekat SOS ofis žrtve nasilja i od lokalne samouprave dobiju 50.000 dinara manje nego prošle godine.

Međutim, da taj projekat ove godine neće proći, najavio je pre mesec dana prvi čovek Leskovca, a na današnjoj podeli ugovora on je potvrdio da je projekat ”SOS kancelarija za žrtve nasilja” povučen i da on jedini nije prošao konkurs.

Onaj projekat za koji sam rekao da neće biti, nije prošao. Od 50 projekata jedan je povučen i to je upravo taj za koji sam rekao da neće da prođe - rekao je Cvetanović.

Ugovor socijala dodela- Goran Cvetanović Na dodeli ugovora se pojavio zastupnik udruženja i sin osnivča; foto: M. M.Međutim, to Komisiji nije smetalo da Udruženju ”Tate i mame” osnivača Miodraga Stankovića, dva puta osuđivanog za porodično nasilje, a koje trenutno zakonski zastupa njegov sin Aleksandar, odobri čak tri projekta od po 100.000 dinara.

Naime, u konačnoj rang listi koja je objavljena na sajtu Grada stoji da su im odobreni projekti ”Jedan koji voli i čuva za dvoje”, ”Uz nas niste sami” i ”Deca nisu na prodaju”.

Cvetanović je o spornoj kancelariji pričao tokom obilaska Centra za socijalni rad, čiji upošljenici čine veći deo Komisije, a prisutan je bio i gradski većnik i predsednik Komisije Vladimir Branković, koji je dodelu sredstava Udruženju ”Tate i mame” opravdao time da se sredstva ne dodeljuju pojedincu, već udruženju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: