Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:42, 28. 6. 2017.

| Društvo

Sporna donacija automobila Sigurnoj kući u Nišu

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
"Škoda" kažu nije poklon ili donacija; foto: JV/J. Adamović

Iako su prvobitno saopštili da su niškoj Sigurnoj kući "poklonili" automobil, nakon što su novinari Južnih vesti ukazali na to da Zakon zabranjuje tu vrstu donacije, iz Ministarstva građevine sada tvrde da "nije reč o poklonu, već ustupanju na korišćenje".

Zakon o donacijama i humanitarnoj pomoći zabranjuje donacije u vidu putničkih automobila, što jasno piše u članu 2. Na sajtu Ministarstva piše da su auto "donirali" Sigurnoj kući u Nišu Na sajtu Ministarstva piše da su auto "donirali" Sigurnoj kući u Nišu; foto: printskrin

Donacije i humanitarna pomoć, u smislu ovog zakona, mogu biti u robi osim duvana i duvanskih prerađevina, alkoholnih pića i putničkih automobila, uslugama, novcu, hartijama od vrednosti, imovinskim i drugim pravima - piše u članu 2 ovog Zakona.

Iako se prošle nedelje ministarka Zorana Mihajlović pohvalila time da poklanja "škodu" Sigurnoj kući, u Ministarstvu sada kažu da to “nije poklon” i da su auto samo dali ovoj ustanovi da je koristi za prevoz žena.

Auto je i dalje vlasništvo Ministarstva, samo je dat Sigurnoj kući u Nišu na korišćenje. Oni ga faktički koriste kao poklon, ali ne mogu da ga registruju na svoje ime, jer je u vlasništvu Ministarstva - pojasnili su. Na sajtu Grada se zahvaljuju "na donaciji" Na sajtu Grada se zahvaljuju "na donaciji"; foto: printskrin

Međutim, na zvaničnom sajtu Ministarstva građevinarstva, ali i sajtu Grada, navodi se u više navrata da je Mihajlovićeva “donirala” automobil. Takođe, “na donaciji” se zahvaljuju direktorka Sigurne kuće Sonja Šćekić i gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

Podsetimo, prošle nedelje je ministarka Zorana Mihajlović posetila Niš i poklonila niškoj Sigurnoj kući “škodu” koja, kako je tada kazala, nije nova, ali je sređena za bezbednu vožnju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zlobnik

    19:02 // 28. 6. 2017.

    Pa , da !
    Niš daje "Beogradjanima" nova a oni nama stara !
    Gde su zahvalnice , pohvalnice , suze radosnice ...trubači , dočeci, čočeci ?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: