Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:12, 9. 11. 2022.

| Društvo

Sporni kovid dodaci i plate - radnici u niškoj Hitnoj pomoći pred "tihim štrajkom"

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
hitna pomoć niš2
Novi problemi u niškoj Hitnoj pomoći; foto: JV/T. T.

Zaposleni u niškom Zavodu za hitnu medicinsku pomoć od jula meseca ne primaju kovid dodatak iako i dalje rade sa kovid pacijentima, tvrdi predsednik sindikata Dragan Stamenković. Žali se i na nejednake koeficijente i druge probleme za koje iz Sindikata Srbije ZHMP kažu da su direktna posledica rukovođenja direktora Slavoljuba Živadinović, zbog koga zaposleni razmišljaju o "tihom štrajku".

Prepirke između zaposlenih i direktora Zavoda ne prestaju, a radnike poslednjih meseci muči to što više ne primaju kovid dodatak iako rade sa takvim pacijentima, dok ih vozači redovno odvoze do Kovid bolnice u Kruševcu. O tome svedoči predsednik Sindikata Srbije ZHMP, uzbunjivač i vozač u niškoj Hitnoj pomoći Dragan Stamenković koji tvrdi da takav dodatak ostali zavodi primaju. hitna pomoć niš3 Man je plate od ostalih zavoda i bez dodatka; foto: JV/T. T.

Ostale ustanove našeg tipa u Srbiji primaju još taj kovid dodatak, doduše uz malo kašnjenje, ali primaju, dok je nama ukinuto bez objašnjenja, pa su sada radnici veoma nezadovoljni i razmišljaju o tihom štrajku, da jedni rade, a drugi ne, tako da ne ugrozimo pacijente - kaže on.

Ističe da zaposlene posebno uznemiravaju nejednki koeficijenti zbog kojih se javlja velika razlika u plati za isti posao koji obavljaju. Tako je na primer, objašnjava, koeficijent medicinskim tehničarima u ostalim zavodima 15,32, a u Nišu svega 13,57.

U ostalim zavodima u Kragujevcu, Beogradu i Novom Sadu koeficijent vozača je kao moj 13,57, a ostalim vozačima u Nišu i onom koji me je menjao dok sam bio na bolovanju je 8,98. Dakle za 27.000 dinara je manji koeficijent na mesečnom nivou. Ne znaju da objasne zašto, a ljudi uveliko puštaju tužbe - kaže Stamenković.

Kad je reč o ovakvim navodima, direktor Živadinović rekao je da je sve u skladu sa procedurama i rešenjima Ministarstva koje će dostaviti redakciji Južnih vesti, ali se to do objavljivanja ovog teksta nije dogodilo.

Nije želeo ni da prokomentariše navode zaposlenih da ne dolazi na posao i koristi službeno vozilo "škoda karak", iako je najavio da će to učiniti putem mejla.

To vozilo koristi za sopstveni prevoz i putovanja, a vozilo je obeleženo i ima rotaciju za prevoz pacijenata po nepristupačnim terenima. Ni jedan pacijent nije prevežen ovim vozilom, što se može proveriti po putnim nalozima, jer ga vozi samo njegov vozač, a mi lomimo sanitete po selima gde su loši putevi - kaže vozač.

Zbog brojnih problema u niškom Zavodu za hitnu medicinsku pomoć, Stamenković je ispred svog udruženja zatražio sastanak u Ministarstvu zdravlja, za koje mu direktor, tvrdi, nije dao služeno vozilo.

Inače, zaposleni u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć i ranije su ukazivali na neke od problema, zbog kojih je niška Hitna pomoć bila zatrpana tužbama tužbama zaposlenih.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Tajanstveni Alan

    19:49 // 10. 11. 2022.

    Evo, dva sljama su se javila !

    • Smuk II

      08:41 // 11. 11. 2022.

      @Tajanstveni... : Sreća tvoja te je grô njih nepismen inače ... ima ih mnogo!

  • Tajanstveni Alan

    20:55 // 9. 11. 2022.

    Predsednice sindikata, tihi strajk ne postoji ! Ili strajkujes ili ne ! Nazalost,praksa je neumitna ,u sindikate se uvukao najgori sljam iz sns, pa ne samo da podrivaju, vec i obavestavaju manadzment o aktivnostima !
    S,druge strane, niska Hitna pomoc je uvek bila 13 prase niskog zdravstva, za rukovodioce su postavljani podobni a problem je dugogodisnji i tesko da se moze resiti za par meseca .

  • Нишлија

    15:29 // 9. 11. 2022.

    Још само да раде како треба, није спорно... Колко не раде, одлично плаћени! Испред хитне гужва, тријажа 0, не зна се ко је на реду, унутра 5 радника, двоје раде, један мученик за рачунаром - то је посебна прича... Једна има хитно да излиста портал на мобилном, једна има хитно да испрегледа сопствене нокте ...

    • losa trijaza ispred prijemne

      18:52 // 9. 11. 2022.

      Treba da se stidis svog komentara!
      Nepismeni stvore!
      Ako ti se ne svidja usluga lekara iz Hitne pomoci-idi u Dom zdravlja pa cekaj ceo dan!!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: