Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:30, 6. 2. 2023.

| Društvo

Sportski centar u Leskovcu na minimalcu sa grejanjem, bazeni hladni, greje se samo velika hala

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
Hala sportova Leskovac
Fabrika "Zdravlje" iz koje se greje SRC najpre obustavila grejanje, a nakon sastanka isporučuje mininalnu toplotnu energiju; foto: M. M.

Nakon što je prošlog četvrtka fabrika ”Zdravlje” potpuno obustavila grejanje leskovačkoj Hali sportova, direktor SRC ”Dubočica” Ivan Milovac kaže da je već u petak razgovorao sa čelnicima fabrike i da mu je tada rečeno da se radi o tehničkim problemima, kao i da je dogovoreno da do pronalaska rešenja dnevno bude isporučivan minimum toplotne energije kako bi Sportski centar mogao da funkcioniše.

Od samog početka rada SRC ”Dubočice” 1983. godine, taj sportski kompleks grejanjem se snabdeva iz fabrike ”Zdravlje” koja se nalazi odmah preko puta, ali problemi sa grejanjem bazena, velike, kao i male hale počeli su od privatizacije fabrike koja je nekada bila simbol Leskovca.

Da se može dogoditi da fabirka ”Zdravlje” obustavi grejanje Hali sportova je tokom prošle nedelje najavio gradonačelnik Goran Cvetanović, koji je tada istakao da problem postoji jer ”Zdravlje” traži povećanje cene grejanja od 60%.

Samo nekoliko dana kasnije SRC ”Dubočica” ostao je bez grejanja, ali ne zbog povećanja cene, već, kako kaže direktor Hale Ivan Milovac, zbog tehničkih problema u obližnjoj fabrici. On kaže da je na sastanku sa čelnicima fabrike dogovoreno da u narednom periodu bude isporučivana minimalna toplotna energija. KK Zdravlje Košarkaši Zdravlja i rukometaši Dubočice svoje utakmice igraće u SRC "Dubočica"; foto: M. M.

U četvrtak nismo imali grejanje, a već u petak smo bili na razgovoru. Rečeno nam je da se radi o tehničkim problemima i dogovorili smo se da do rešavanja tih problema oni nama isporučuju minimalno grejanje kako bi mogli da funkcionišemo - kaže Milovac.

Dodaje da su zbog toga prestali da se greju bazeni, kao i da se toplotna energija usmerava ka velikoj hali koju za utakmice koriste košarkaši Zdravlja i rukometaši Dubočice.

Grejanje jeste minimalno, ali je dovoljno da ugrejemo bar veliku halu i stvorimo uslove da večeras košarkaši Zdravlja odigraju svoju utakmicu, a rukometaši Dubočice u sredu svoju. Pročitao sam da je o problemu sa grejanjem pričao i gradonačelnik Cvetanović i nadam se da ćemo uskoro uspeti da rešimo probleme koje imamo, te da se sportisti mogu vratiti normalnim treninzima - rekao je direktor SRC-a.

Takođe, grejanjem iz fabrike ”Zdravlje” snabdeva se i Osnovna škola ”Vožd Karađorđe”, ali nastavnici i roditelji dece koje pohađuju tu školu kažu da je grejanje u učionicama normalno.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Kjk

    12:22 // 7. 2. 2023.

    Bitno da gradimo Stadion, a i u bolnici i u skolama ni wc,ni klime ni grejanje kako valja...

  • Dragan

    07:59 // 7. 2. 2023.

    Da li je Mesko na minimumu,i ima li tehnicke probleme...pa samo sprovodi sefove naredbe...nema grejanja,kupajte se u hladnoj vodi,struje ko zna...gde li ce sledeci miting???

  • radnik SC.Cair

    22:05 // 6. 2. 2023.

    I mi u Nis smo na minimalcu al sa platama ne sa grejanje

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: