Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:26, 29. 5. 2015.

| Društvo

Sportskim i umetničkim manifestacijama Grad proslavlja slavu

Autor:M. VučićIzvor:Južne vesti
opelo.jpg
Opelom junacima počela proslava gradske slave (foto: belami.rs)

Opelom čegarskim junacima ispred Ćele-kule danas je počela proslava gradske slave "Sveti car Konstantin i carica Jelena" koja će trajati do 11. juna, a za to vreme će Nišlije imati prilike da posete brojne sportske i umetničke aktivnosti.

Kako najavljuju iz Grada, u nedelju će nakon liturgije u Sabornom hramu i polaganja venaca na Čegru, od 17:45 biti održan Međunarodni 19. niški polumaraton na Trgu kralja Milana, a od 19:30 u Svetosavskom domu biće otvoren Festival duhovne muzike “Muzički edikt”.

U utorak i sredu će ljubitelji sporta moći da gledaju i fudbalski turnir povodom slave FK "Car Konstantin". Osim toga, u sredu će od 10 do 22 sata u centru Niša posetioci moći da pogledaju i program Niškog kulturnog centra, ali i da posmatraju kako niški streličari gađaju preko Nišave. Od 19 sati počinje i tradicionalno Palilulsko veče - najavljuju organizatori.

U četvrtak će na Univerzitetu vizantolozi iz celog sveta održati konferenciju na temu “Niš i Vizantija”, a u subotu 6. juna u 8 sati biti otvoren i sportski ribolovački kup koji će se održavati duž Nišave od auto-pijace do “Niteksa”.

U nedelju će u sali OŠ “Duško Radović” od 12:30 sati biti održan i Međunarodni košarkaški turnir, dok će 9. juna od 9 sati biti otvoren i Međunarodni šahovski turnir slepih i slabovidih koji će trajati do 11. juna.

Detaljan program proslave gradske slave može se pogledati na sajtu Grada.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: