Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:01, 17. 8. 2015.

| Društvo

Srbiji treće mesto na Tenkovskom biatlonu u Moskvi

Autor:A. PavlovićIzvor:Južne vesti
tenkovi.JPG
Srpske tenkiste u finalu omela 3 kaznena kruga; foto: mod.gov.rs

Tenkisti Vojske Srbije, među kojima su i predstavnici niškog 36. bataljona, zauzeli su treće mesto u finalu Tenkovskog biatlona na Međunarodnim vojnim igrama u Rusiji.

Na poligonu Alabino u blizini Moskve pobedili su domaćini, drugo mesto zauzela je Kina, a četvrto - ekipa iz Kazahstana.

tenkisti Medalja i za srpske tenkiste; foto: FB strana "Ministry of Defence of the Russian Federation"Kako piše na zvaničnoj Fejsbuk stranici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, srpski tenkisti završili su na 3. mestu posle puno neizvesnosti i preokreta u finalu. Oni u poslednjem krugu nisu uspeli da ispale nijedan od 3 projektila topom, a pošto nije postojala više mogućnost zamene tenka jer je već bio zamenjen, tim je morao da vozi tri kaznena kruga.

Uspehu srpskih teknkista doprinela je i ekipa iz Niša koju su činili komandant Saša Todorov, komandiri tenkova Nikola Mišić i Miroslav Pavlović. Nišandžija Marjan Krstić i vozači Dejan Miljkovic, Aleksandar Đorđevic i Milivoje Tijanić.

Čestitamo našim tenkistima osvajanje trećeg mesta na Tenkovskom biatlonu! Ovim podvigom pokazali su da spadaju u elitu svetskih oklopnjaka i da imaju veštinu da se mere sa predstavnicima vojski koje su neuporedivo brojnije od naše – stoji na zvaničnoj Fejsbuk stranici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

tenkisti Čestitke srpskim tenkistima; foto: mod.gov.rs

Finalu Tenskovskog biatlona prisustvao je  ministar odbrane Bratislav Gašić koji je nakon završetka takmičenja izjavio da je čast osvojiti 3. mesto među velikim silama.

Mi smo mala, ali hrabra zemlja. I imamo dobru vojsku. U ovakvoj konkurenciji, među ovakvim silama, na takmičenju koje traje skoro mesec dana čast je osvojiti treće mesto – izjavio je ministar Gašić za sajt Ministarstva odbrane.

Bronzane medalje potporučniku Vladici Tasiću, potporučniku Strahinji Grbiću i desetaru Saši Karadžiću uručio je ministar odbrane Ruske Federacije Sergej Šojgu.

Zanimljivo je da su sve ekipe u finalu i uopšte tokom takmičenja učestvovale sa tenkovima ruske proizvodnje T-72B3, dok je kineska vojska učestvola sa tenkovima tipa 96A.

Inače, prvi Tenkovski biatlon održan je pre dve godine povodom obeležavanja 70 godina od sukoba sovjetskih i nemačkih tenkova kod Prohorovke, u okviru Kurske bitke koja važi za najveću tenkovsku bitku u istoriji.

Snimak takmičenja: RT

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: