Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:02, 5. 7. 2017.

| Društvo

Srđan Savić predložen za v. d. direktora NKC

Autor:V. M. Izvor:Južne vesti
savi jv
Savić bio na čelu opštine Pantelej do 2016; Foto: JV Arhiva

Pošto je i drugi konkurs za novog direktora Niškog kulturnog centra propao, Odbor za imenovanja predložio je da vršilac dužnosti ove funkcije bude Srđan Savić, koji je i bio na čelu NKC do 2012. godine.

Savić je na sednici Odbora izglasan na predlog Socijalističke partije Srbije, a na mestu rukovodioca NKC zameniće Bojanu Simović kojoj je istekao mandat još u aprilu.

Kako Upravni odbor ovog preduzeća nije dostavio spisak kandidata za novog direktora, Odbor za imenovanja je dao svoj predlog koji će se naći na dnevnom redu sledeće sednice Skupštine Grada. Sednica Odbora za imenovanja Savić izabran jednoglasno; Foto: JV / V. M.

Ako niški odbornici usvoje ovaj predlog, Savić će na funkciji v. d. direktora niške ustanove kulture moći da bude najviše godinu dana. On je diplomirani filolog za književnost i srpski jezik, a od 2012. do 2016. godine bio je predsednik Gradske opštine Pantelej. Pre toga, bio je i na čelu Niškog kulturnog centra. 


I dalje bez obrazloženja zašto je propao konkurs za izbor direktora

Upravni odbor NKC-a nije obrazložio zbog čega je i drugi konkurs za novog direktora propao čak ni Odboru za imenovanja.

Dobili smo dopis predsednika Upravnog odbora da u roku od 30 dana od završetka konkursa oni nisu dostavili listu kandidata Odboru za imenovanje tako da smo bili u obavezi da postavimo vršioca dužnosti. Nije nam dostavljeno obrazloženje zbog čega je konkurs propao, to morate da pitate predsednika UO - rekao je predsednik Odbora za imenovanja Ivan Jovanović.

Podsetimo, prvi konkurs za izbor novog direktora NKC je propao, jer se direktor birao po Statutu koji nije bio usklađen sa novim Zakonom o kulturi, nakon čega je raspušten Upravni odbor ove ustanove, jer su mnogi članovi podneli ostavke. 

Na ovom konkursu jedan od kandidata za direktora je i bio Srđan Savić, pored dosadašnje direktorke Bojane Simović i muzičkog urednika NKC-a Svetozara Vezenkovića.

Raspušteni Upravni odbor je, međutim, održao sednicu u martu, kada su predložili da Bojana Simović ostane na funkciji direktora još jedan mandat, uprkos brojnim problemima koje je NKC imao dok je ona bila na njegovom čelu i tome da ovakav predlog nije bio u skladu sa zakonom. 

Novi konkurs raspisan je krajem aprila, kada iz Upravnog odbora nisu novinarima dali informacije o kandidatima.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Drug

    23:47 // 5. 7. 2017.

    Na pravom mestu pravi covek Srdjan Savic.
    Sve čestitke.

  • Jovana Katić

    22:02 // 5. 7. 2017.

    Srđan Savić je bio očajan predsednik Opštine Pantelej. Kako sam ja čula, još uvek se istražuje ta njegova "vladavina". U NKC je, da odgovorim prethodnom komentatoru, zaposlio sam sebe, tako što je stvorio do tada nepostojeće mesto. I źena mu radi u NKC. Ne kažem da su mu kritike objavljene loše ili da je loš stručnjak, ali kao rukovodilac je nula.

  • Aperkat

    17:43 // 5. 7. 2017.

    Neosporno,covek od kulture,medjutim,omedjen partijskom pripadnoscu,tesko da moze posrnuli NKC da digne iz pepela!
    U propalom Nisu,politika pobedjuje struku!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: