Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:55, 6. 3. 2024.

| Društvo

Sređen teren i parking u Maksima Gorkog u Nišu, stanarima i dalje smeta lokacija kontejnera

Autor:Jelena Canić MilanovićIzvor:Južne vesti
igraliste-maksimagorkog-foto-fbdraganasotirovski
Parkiraju se i dalje kraj terena; foto: FB strana Dragana Sotirovski

Da je obnovljen deo parkinga i sportsko igralište, da su postavljeni podzemni kontejneri u Ulici Maksima Gorkog u Nišu, kao i da će stanari dobiti izlaz na ulicu Vojvode Mišića, pohvalila se gradonačelnica Dragana Sotirovski na svom zvaničnom Fejsbuk profilu. I dok su neki stanari zadovoljni jer je sređen prostor oko njihove zgrade, nekima smeta lokacija kontejnere i zameraju što i dalje nema dovoljno mesta za parkiranje.

U gradskom karavanu gradonačelnice Sotirovski, koji je ponovo krenuo pre izbora u decembru, stanari su kao najveće probleme probleme istakli nedovoljan broj parking mesta, smeće i nemogućnost izlaska vozilom na Ulicu vojvode Mišića.

igraliste2-maksimagorkog-foto-fbdraganasotirovski foto: FB strana Dragana SotirovskiŽalili su se da žive u getu, a gradonačelnica kaže da su obnovljeni deo parkinga i sportsko igralište koji su bili ruinirani.

Napravljen je i dodatni parking koji je sada posipan tucanikom, a postavljeni su i podzemni kontejneri kako su sugrađani zahtevali. Stanari ove ulice dobiće i izlaz na ulicu Vojvode Mišića. To će rešiti njihov problem veze sa glavnim gradskim saobraćajnicama - napisala je Sotirovski na Fejsbuku.

Nezadovoljstvo zbog toga gde su postavljeni podzemni kontejneri odmah su iskazali stanari još sredinom novembra, ali iz JKP Mediane tada odgovorili da će ipak ostati na istoj lokaciji jer nema zakonskih prepreka.

Kažu i sada da neće odustati od toga da se kontejneri pomere.

Oni su uradili kako je njima lakše, nimalo nisu želeli da saslušaju naš predlog - kaže upravnik zgrade Miloje Jovanović.

Stanari kažu da je parkiranje i dalje problem, pa tako neki ostavljaju automobile na zelenim površinama pored terena koji je doskoro služio kao parking. Bolje da će biti još manje mesta za parking kada se otvori saobraćaj ka Vojvode Mišića.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Stanar

    23:58 // 6. 3. 2024.

    Malim slovima se provuklo da će otvoriti saobraćaj iz Vojvode Mišića?! Problem sa pešacima na kružnom toku kod Delte rešiće otvaranjem "prečice" za vozila od Vojvode Mišića ka Bulevaru Nemanjića, direktno kroz zgrade!
    Pa da li ste normalni?

    Nije slučajno da naselja u Evropi imaju jedan ulaz sa glavne saobraćajnice (kao što je sada ulaz iz pravca Bulevara Nemanjića), jer to znači smanjenje brzine.

  • Naissus

    22:01 // 6. 3. 2024.

    Mene zanima koji 'genije' je došao na ideju da zatvori prolaz iz Maksima Gorkog ka Vojvode Tankosića i da time prisili vozače na prekršaj polukružnim okretanjem na semaforu? Pa dokle će bre više razni "sega-mega" stručnjaci da nam rade infrastrukturu saobraćaja? Ima li kraja njihovoj nepismenosti??

  • Mile

    19:04 // 6. 3. 2024.

    Ja ne znam kom urganistickom geniju je palo na pamet da projektuje kosarkaske terene tik izmedju dve stambene zgrede. To je, inace, cesta praksa duz celog bulevara Nemanjica (ex. Lenjina). I onda leti do u pola noci lopta du-du-du-du. Takvi sportski kompleski se projektuju izolovano i namenski. A ima ih koji dolaze bez lopte, ali sa nekim drugim rekvizitima (ozvucenjem, ponekim spricem i sl.).

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: