Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:43, 28. 4. 2021.

| Društvo

Sređuje se deo puta od Vele Polja do Gornje Toponice

Autor:M.M.K.Izvor:Južne vesti
Toponica put
Radovi na putu; autor: Grad Niš

Deo regionalnog puta dug 6,5 kilometara od niških sela Vele Polja do Gornje Toponice proširuje se i asfaltira, a radovi će, prema najavama nadležnih, biti završeni za dvadesetak dana.

Deonica je važna jer povezuje brojna sela, ali i Niš sa Sokobanjom, poručili su predstavnici grada prilikom obilaska radova.

Put je veza sa Sokobanjom, a na njegovu izgradnju smo čekali više od 20 godina. Posle sastaka sa generalnim direktorom Srbija puteva Zoranom Drobnjakom dogovorena je ova deonica i završava se 6,5 kilometara puta. Sada put treba da povežemo sa Cerjanskom pećinom. Na taj način omogućićemo turistima, uglavnom strancima da lakše dođu do pećine koja se nalazi na mapi turističke ponude Niša - rekla je Sotirovski.

Predsednik Gradske opštine Crveni krst Miroslav Milutinović naglasio je da su opštini prioritet komunalna infrastruktura, saobraćajnice, kanalizacija i voda.

U toku je izrada projekata i za kanalizaciju i vodovodnu mrežu. Ne možemo da budemo zadovoljni komunalnom infrastrukturom jer 19 od 23 sela nemaju kanalizacije - istakao je Milutinović.

Prema njegovim rečima Nacionalnim planom je predviđeno da će do 2025. godine sva naselja dobiti kanalizacionu i vodovodnu mrežu za šta je izdvojeno tri milijarde eura.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Како се одвија саобраћај?

    06:29 // 29. 4. 2021.

    Овој вести фали најважнији елемент информације - како се сада одвија саобраћај од Горње Топонице до Палиграца и Кравља, и свих села која су на тој релацији?Молим Редакцију да прибави и објави ту информацију. То је важно за грађане.

  • Е, да ми је знати

    22:24 // 28. 4. 2021.

    Ко ли има викендицу у том крају или ко потиче из тог краја?

  • Smuk

    21:42 // 28. 4. 2021.

    Bolje je da su sredili put Niš-Toponica !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: