Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:31, 27. 3. 2020.

| Društvo

Sređuje se i sala u školi “Dušan Radović” za obolele od korone

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
mika antic
Počeli sa opremanjem; foto: Čitalac

Kako je gradonačelnik NIša Darko Bulatović i najavio, nakon hale “Čair”, vojnici su i u Osnovnoj školi “Dušan Radović”. Trebalo bi da opreme salu koja bi mogla da prihvati obolele od korone, kako su lekari ranije rekli, sa najblažim simptomima.

Vojska već unosi krevete u "Čair", u kome bi trebalo da se postave dodatni ležajevi, koji bi uvećali kapacitet od 1.000, koliko je ležajeva već postavljeno u hali.

Bulatović je najavio da bi, pored “Čaira” i škole u naselju Duvanište, poljska bolnica mogla da se postavi i u sali Osnovne škole “Mika Antić”.

Za sada u Nišu niko nije smešeten u ovim improvizovanim bolnicama, a prema poslednjim informacijama broj registrovanih slučajeva zaraze koronavirusom je i dalje 40, koliki je bio i juče.

Podsetimo, kako su epidemiolozi ranije objašnjavali, narednih nedelja bi trebalo da se krene sa masovnijim testiranjima, pa će i broj zaraženih biti veći.

Hale koje se opremaju krevetima trebalo bi da služe kao izolacija za one koji imaju najblaže simptome i koji bi tu trebalo da sprovedu proces lečenja.

Obećanja su da će sale biti opremljene interenetom i televizorima, a u Beogradu su paravanima napravljene i improvizovane sobe od po nekoliko kreveta.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Naissus

    10:55 // 28. 3. 2020.

    Koj li je genije ovo smislio bas me zanima?? Skola je usred prenaseljenog dela Duvanista. A sala je bas sa oe strane gde je Magdon u kome zivi sijaset ljudi. Bas divno mesto za "izolaciju od korone", nema sta. Kako li vam padaju napamet tako glupe ideje??

    Sta ce biti sa salom nakon epidemije?? A sa decom koja koriste tu salu?? Izgleda da vas I nije mnogo briga.

    Totalna neorganizacija ….

  • Ko ce da kupi Knes Selo ? Ce se izjalovi !!!!

    01:49 // 28. 3. 2020.

    U majgusce naseljenom delu grada da nam dovedu Covin 19 pod prozor.Imate prostorije u Knez selu sto je renovirala Karadjordjeviceva supruga.Cela boln

  • Sensei

    01:05 // 28. 3. 2020.

    Sala ,,Duško Radović" je velika greška.Tamo nema osnovnih uslova.Ima samo 2 toaleta koji su vezani za salu.Da li neko uopšte analizira ove predloge i akcije.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: