Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:02, 22. 10. 2021.

| Društvo

Srednjoškolci ofarbali klupice u parku "Čair" i na njih stavili QR kodove koji vode na sajtove o istoriji Niša

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
1634899390806
Akciji su se pridružili i najmlađi; foto: "Niške haubice"

Klupice u parku “Čair” dobile su nove boje i izgled, a za to su zaslužni članovi neformalne grupe “Niške haubice” kao i brojni učenici iz 5 niških srednjih škola. Osim što su ofarbali drvene klupe, a njih su postavili QR kod koji "vodi" do sajtovana kojima se može pročitati nešto više o istoriji Niša.

Kako bi ulepšali svoj grad i doprineli boljem izgledu najpoznatijeg niškog parka neformalna grupa “Niške haubice” okupila je preko 100 volentera iz Umetničke škole, Gimnazije “9.maj” i "Stevan Sremac", kao i Srednje stručne i Pravno poslovne škole.

Srednjoškolci su juče farbali klupice u različitim bojama, a već danas oni koji budu šetali parkom mogu da očitavanjem QR koda odu na istorijski sajt i saznaju nešto novo o svom gradu. 1634899390800 Očitavanjem koda saznaćete neke zanimljivosti o niškim znamenitostima; foto: "Niške haubice"

On se skenira pomoću telefona i direktno vodi na početnu stranu jednog od mnogih istorijskih sajtova grada Niša. Pomoću QR kodova, koje smo mi postavili, možete pročitati nešto više o tvrđavi u našem gradu, o bitnim istorijskim događajima koji su se dogodili na teritoriji grada Niša, o Čegru, kao i o mnogim drugim bitnim istorijskim spomenicima i delovima grada. QR kodovi su uglavnom uzeti sa sajta Muzeja u Nišu i zvaničnog sajta Grada Niša - objašnjavaju iz “Niških haubica”.

Kako kažu, cilj im je ulepšaju i zašarene jedan deo grada i da pomoću QR kodova edukuju ljude o bogatoj istoriji koju naš grad nosi.

"Niške haubice" su neformalna grupa koja radi na unapređivanju lokalne zajednice i ličnom razvoju mladih ljudi. Osnivači su Milica Stojanović i Veljko Đorđević, a ostali članovi Aleksandar Stojanović, Staša Vuksanović i Teodora Stojković.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Naissus

    18:53 // 23. 10. 2021.

    Jaaaooo divno ... vandali ce bas da se obraduju.

    U ovom gradu ne treba doradjivati nista dok se ne odredi sluzba koja ce nadgledati javna mesta i sprecavati unistavanje gradske imovine. Jer, sluzba koja bi to trebala da radi (svi znamo i koja), zauzeta je izbacivanjem putnika iz gradskog prevoza zbog nenosenja maski i pisanjem kazni po raznim ugostiteljskim objektima

  • Zašto baš u ŽUTOJ boji

    18:23 // 23. 10. 2021.

    Zašto su se klupe bojile u Žuto
    zar klupe ne treba da budu ofarbane u boji drveta ili zelenoj ZAŠTO ŽUTE, DA LI JE TO NEKA PORUKA ZA NIŠLIJE!?

  • Danica Babic

    09:57 // 23. 10. 2021.

    Bravo deco!!! Kada bi se vise cenile ovakve ideje, energija i zalaganje, bilo bi nam mnogo bolje.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: