Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:05, 29. 12. 2017.

| Društvo

Srednjoškolci rešavali menadžerske zadatke na Ekonomskom fakultetu

Autor:J. V. Izvor:Južne vesti
Srednjoškolci praksa
Praksu zasada prošlo 124 učenika, na proleće nove radionice; Foto: Anastasia Nikolaidou

Učenici Pravno-poslovne škole, imali su radionice na kojima su rešavali probleme iz svoje struke i radili na unapređenju konkretnih preduzeća, a u tome su im pomogli studenti i profesori Ekonomskog fakulteta u Nišu. Ovu praksu je, kažu, zasada prošlo 124 učenika, a na proleće najavljuju nastavak radionica sa đacima niške Ekonomske škole.

Mladi su na praksi, koji je trajala 5 dana, objašnjavaju, imali stručnu pomoć i koordinaciju predavača iz oblasti menadžmenta, revizije i marketinga. Radionica Ekonomski Pomagali im stručnjaci iz menadžmenta, revizije i marketinga; Foto: Anastasia Nikolaidou

Predavači su zajedno sa njima razmatrali sesije i razvijali diskusiju, a i vežbali na primerima iz realnog poslovanja kompanija. Poslednjeg dana učesnici su prezentovali svoje radove i vežbali javni nastup i moć govorništva – navode sa Ekonomskog fakulteta.

Dodaju da su za učešće u praksama bili zainteresovani i učenici srednjih škola van Niša, pa će zato tokom proleća 2018. godine održati prakse za srednjoškolce u školama južne i istočne Srbije.

U prvom ciklusu projekta PEF praksu su realizovala 124 učenika iz Pravno-poslovne škole u Nišu, a na proleće je planirana petodnevna radna nedelja sa učenicima Ekonomske škole iz Niša. Zbog interesovanja i zadovoljstva polaznika biće organizovane radionice i u školama van Niša – najavljuju organizatori.

Praksu za đake u saradnji sa Ekonomskim fakultetom, organizuje Studentska asocijacija Nova.

Do ideje da urade ovaj projekat, navode, došla je studentkinja Ekonomskog fakulteta Anastasia Nikolaidou, a učestvovale su i njene kolege Miloš Dinić, Kristina Petrović, Stefan Stoilković, Anastasija Stefanović i Aleksandar Antić.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • prolaznik

    15:33 // 7. 1. 2018.

    A mogli su reći i "upravljačke", "rukovodeće", ali izgleda ovako bolje zvuči.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: