Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:31, 19. 11. 2020.

| Društvo

Srednjoškolke niške ulice ukrasile motivacionim porukama, neke od tabli posle dva dana uništene

Autor:T. T.Izvor:Južne vesti
tabla
Jedna od uništenih tabli na Bulevaru; foto: Nais Memories

Želja četiri gimnazijalke iz Niša da daju pozitivniji izgled gradu pretvorila se u stvarnost kada su na Bulevaru Svetog Pantelejmona postavile table sa motivacionim porukama, a najprometnije ulice ukrasile zanimljivim natpisima. Ipak, za samo nekoliko dana zatekle su iščupane znakove.

nais2-foto-naismemoris Pozitivne poruke na ulicama; foto: Nais MemoriesTim "Nais Memories" koji čine Mila Karamijalković, Ljubica Savić, Anja Nikolić i Sara Strugarević, na konkursu UNICEF-a dobio je finansijsku podršku za lepši Niš. Gimnazijalke su dugi niz godina i izviđači Odreda izviđača "Lola", pa su putujući primetile da je u inostranstvu sredina mnogo posvećenija mladima nego kod nas i odlučile da postanu mala promena u Nišu.

Odlučile smo da naš grad obojimo, što bojama, porukama, pozitivnom energijom, dobrim vibracijama.Vodeći se situacijom kojom smo svi pogođeni ove godine, činjenicom da je sredina, generalno, dosta "hladna", zatvorena za nove stvari, želele smo da sve ono što napišemo i postavimo u gradu, na osobe koje to čitaju, ima pozitivan uticaj, da podršku, ohrabri, usmeri, nasmeje i podstakne da budu malo bolja verzija sebe – kaže Sara iz ovog tima.

nais-foto-naismemoris Sprej i šabloni; foto: Nais MemoriesTako su izradile šablone, a sprejevima po gradu ispisale različite natpise, dok su na Bulevaru Svetog Pantelejmona napravile "Stazu uspeha" i dodale table sa motivacionim porukama.

Kako bi postao još primamljivija destinacija za vožnju biciklom, trčanje i šetnju. Oko postavljanja tabli dobile smo pomoć od GO Pantelej i opštinske Kancelarije za mlade – navodi Sara.

Međutim, samo dva dana od postavljanja zatekla ih je neprijatna situacija. tabla1 Iščupana tabla sa motivacionom porukom; foto: Nais Memories

Nije prošao ni dan kako smo imale intervju za omladinski portal Youth Vibes, gde smo pričale na temu",bahatih građana" i postojanja šanse da naš rad bude uništen, priča je nažalost postala realnost, te nas je juče ujutru Staza uspeha dočekala sa dve table manje i nekoliko uništenih – objašnjava ona.

Kaže da ne želi da ovakav postupak obeshrabri njen tim, ali da je očigledno da ne mogu da reaguju da to promene.

Sve to nije ništa neočekivano, ali upravo to je ono što je tužno - ističe Sara.

Inače, Nišlijke su napravile i sajt na kome su smestile sve lokacije u Nišu koje vredi posetiti i time zaokružile svoj projekat.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Небеска стока

    19:33 // 20. 11. 2020.

    То су ти "верници,добри људи,домаћини,гостопримљиви,небески народ"

  • Naissus

    22:49 // 19. 11. 2020.

    Devojke, prosetajte se do auto-pijace u subotu. Vrlo je verovatno da nadjete neki od svojih radova na prodaju

  • Sloba

    20:29 // 19. 11. 2020.

    Ma kakvi znakovi, pa ljudi polome sadnicu koja se posadi a kamo li ovako nešto upadljivo. To je neki bes u ljudima koji se kanališe na te stvari i ima potrebu da nešto razvali. Kao da je grad tuđi....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: