Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:01, 15. 2. 2021.

| Društvo

Sretenjska odličja i za medicinare sa juga, prokupački muzej i vlasotinački klub

Autor:N. M.Izvor:Južne vesti
sretenjska priznanja
Od 164 nagrađenih su i lekari sa juga; foto: IG buducnostSrbijeAV

Dobitnici sretenjskih priznanja na obeležavanju Dana državnosti Rapublike Srbije su infektolog Klinike za infektivne bolesti KC Niš Steva Stanišić, direktor Doma Zdravlja Niš Milorad Jerkan, kao i drugi medicinari sa juga, zatim Narodni muzej Toplice i fudbalski klub Vlasina iz Vlasotinca.

Sretenjskim ordenom trećeg stepena za izuzetne zasluge za Republiku Srbiju i njene građane u oblasti kulture a povodom 75 godina postojanja i rada odlikovan je Narodni muzej Toplice.

Pored niškog doktora Steve Stanišića, koji je bio predložen i za nagradu 11. januar, ali je nije dobio, Zlatnu medalju za zasluge i doprinos u sprovođenju aktivnosti na sprečavanju širenja zarazne bolesti kovid-19 dobili su i specijalista pneumofiziologije Opšte bolnice Prokuplje Tatjana Zečević, specijalista interne medicine Opšte bolnice Pirot Zoran Jovanović, medicinski tehničar Opšte bolnice Leskovac Nataša Jovčić Zorić, specijalista anesteziologije Zdravstvenog centra Surdulica Danijela Petrović i doktor medicije Zdravstvenog centra Vranje Stefana Mladenović. dr Stanišić Stanišić nije dobio gradsku nagradu, ali jeste državnu; foto: JV

Odličje su dobili i Marija i Marko Zekić, bračni par medicinara iz Niša, koji su tokom epidemije virusa korona radili u crvenoj zoni, a Zlatnu medalju za zasluge Marko Nikolić iz Specijalne bolnice Niška Banja.

Zlatnom medaljom za zasluge i delo ličnog herojstva u lečenju i zaštiti stanovništva Republike srbije posthumno je odlikovana i Slađana Milenković, strukovna medicinska sestra OB Prokuplje.

Fudbalski klub Vlasina iz Vlasotinca odlikovan je za izuzetne zasluge u afirmaciji sporta povodom 100 godina postojanja.

Crkveni praznik Sretenje u Srbiji se obeležava kao Dan državnosti u znak sećanja na dan kada je u Orašcu 1804. protiv Turaka podignut Prvi srpski ustanak i dan kada je 1835. u Kragujevcu donet prvi moderni Ustav Kneževine Srbije. U državi je neradno danas i sutra.

Nagrade koje se dodeljuju na Dan državnosti u Srbiji ustanovljene su 26. oktobra 2009. godine, a to odličje je ove godine ponelo 164 pojedinaca i institucija.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • STAMENKOVIC

    12:09 // 16. 2. 2021.

    Jerkan ma ne mogu da poverujem.A sto Vlasina pa i Sindjelic 100g nabio i nista.Aj zdravo

  • Gordana B. Stevanović

    23:26 // 15. 2. 2021.

    Svaka čast Jerkanu, moj naklon i sve najbolje.

    • Čudesni dribling

      09:46 // 16. 2. 2021.

      Nije to naklon, to je SAVIJANJE do BALČAKA (drške)!

  • Mile Zoric

    20:08 // 15. 2. 2021.

    Jerkan kome DZ vodi bivša medicinska sestra Danijela Nesic dobio orden!!! Umesto u penziju ,njega nagradju!!!

    • Bulevarka

      22:44 // 15. 2. 2021.

      I ja sam cula da mu je produzeno da bude jos dve godine preko penzije da bude direktor ali te odluke nema jos zvanicno nema nigde a to bi moralo negde da postoji jer je ingerencija u Beogradu a ne na lokalu. Pa eto neka se JV time pozabave

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: