Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:20, 15. 2. 2024.

| Društvo

Sretenjsko ordenje i za južnjake - na spisku vladika Arsenije, čika Sele, "Kerber"

Autor:Jovana StojanovićIzvor:Južne vesti
Sretenje
Dobitnici će biti poznati večeras; ilustracija; foto: printskrin

Odlikovanja povodom Dana državnosti zaslužnim pojedincima i institucijama dodeliće večeras u 18 sati predsednik Aleksandar Vučić, a na za sada nezvaničnom spisku koji su objavili mediji među dobitnicima sa juga su episkop niški Arsenije, grupa Kerber, čuvar Čegra Selomir Marković, akademik Ninoslav Radovanović, ginekolog u penziji iz vlasotinačkog sela Slavko Krstić, radiolog iz Niša Zoran Radovanović i porodična firma iz Prokuplja.

Na spisku koji zasad nije objavljen na zvaničnom sajtu predsednika Vučića, ali jeste u medijima, biće dodeljeno 107 priznanja, Sretenjsko ordenje i medalje za zasluge pojedincima i institucijama.

S obzirom na to da nisu za svakog dobitnika navedeni svi biografski podaci, nije moguće precizno utvrditi ko je sve sa juga Srbije među njima, a oni koje su novinari prepoznali sa spiska su primarijus doktor Slavko Krstić, ginekolog akušer u penziji, inače rodom iz sela Dadince kraj Vlasotinca, koji bi trebalo da dobije Sretenjski orden trećeg stepena.

Na spisku je i akademik Ninoslav Radovanović, rođeni Nišlija, koji je pred decembarske izbore bio i na spisku onih koji podržavaju listu "Srbija ne sme da stane", a njemu bi trebalo da pripadne Sretenjski orden prvog stepena. Isti orden, ali drugog stepena, namenili su episkopu niškom Arseniju.

Karađorđevu zvezdu, drugi stepen dobio je i doktor Zoran Radovanović, radiolog i nekadašnji direktor Kliničkog centra Niš.

Zlatne medalje za zasluge bi trebalo da pripadnu čuvaru niškog spomenika na Čegru Selomiru Markoviću, grupi Kerber koja je proslavila 40 godina postojanja i dobila najviše priznanje Niša za 2023. godinu, kao i porodičnoj firmi "Auto Mirko" iz Prokuplja.

Zvanični dobitnici svih priznanja biće poznati večeras, jer je od 18 sati najavljena svečana ceremonija uručenja odlikovanja u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike na Andrićevom vencu.

* Tekst je dopunjen informacijom da je među dobitnicima i Zoran Radovanović.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Torpedo

    19:09 // 16. 2. 2024.

    @ Rocker- E,moj prijatelju, stomaci krce, tezgi sve manje, snimanje albuma na svaku petu godinu, godine pritisle...
    Nisu Kerber jedini, svi se vataju za sns voz, oni odredjuju ko i gde svira za narodne pare, beze iz emisija gde se kritikuje nenarodna vlast, slikaju se i smeljuje sa fotografija gde je neki sns aparatcik, klicu AV... Mozda si previse nostalgican ?

  • Rocker

    10:26 // 16. 2. 2024.

    Kerber - Stidite se!
    Samo to mogu da kažem, nažalost
    :-(

  • Daki

    07:01 // 16. 2. 2024.

    Zasto Kristofer Hil nije dobi orden jedini je on skupio hrabrosti da prošeta paradu ponosa

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: