Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:49, 17. 4. 2020.

Srodnici brinu ko hrani nepokretne zaražene koronom u KC Niš, nadležni kažu da ima negovateljica

kc Neki ne mogu sami da se nahrane; Ilustracija; foto: JCM

Da neprokretnim osobama koje ne mogu same da se hrane u zgradi Kliničkog centra nema ko da pomogne da pojedu servirane obroke i popiju vodu, tvrdi Staša Milutinović - Stalbeck, ćerka jedne od korisnica Gerontološkog centra obolele od virusa korona, koja je na lečenju u KC Niš. Epidemiolog Branislav Tiodorović i član Štaba za upravljanje krizom u Nišavskom i Topličkom okrugu kaže da je obezbeđeno dodatno osoblje kao podrška Kliničkom centru.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Med. sestra

    23:19 // 17. 4. 2020.

    Istina je da 2 medicinske sestre brinu o 120 pacijenata i da nema negovateljica!!! Izjava koju je dao uvazeni Prof. Tiodorovic je cista laz! Lepo zvuci, ali nazalost KC nije dobio ni jednog, a kamoli 12 dodatnih radnika!!!!!

  • Dragan,Niš

    00:27 // 18. 4. 2020.

    Jel rekao odakle i na koji način obezbeđuju dodatno osoblje.Direktorka ucenila otkazom a , preporučila im da budu da budu dobrovoljci, sve spremačice u Pčelici i sve sestre sa trijaže i sve sestre vaspitače.Sve one koji nisu "dobri"sa direktorkom dok ona komanduje od kuće jer je navodno "alergična",i po preporuci je u samoizolaciji.A zvali su i medicinske sestre sa biroa bez danaiskustva.Bruka!!

    • goranh

      14:28 // 18. 4. 2020.

      Mnogo kritike, a ja to vidim ovako. Država može da pošalje one koji od nje primaju platu tj. na budžetu su. Ne znam koga bi drugog mogli, nadam se da ne mislite da imaju medicinskih sestara, lekara i drugog osoblja negde na lageru pa kad im zatreba samo ih izvade iz ormara. Dajte neki realan predlog koga poslati.

  • Jovana

    00:43 // 18. 4. 2020.

    Kod nas u Pirotu decenijama, ranije bolničari a sada sestre stave obrok pored nepokretnog pacijenta i posle pola sata dođu i pokupe obrok koji pacijenti nisu mogli ni da dodirnu. Masa njih je gladovala i sada gladuje. Pojedine srećnike nahrani porodica kad dođe u posetu. A ako si pametan, i za tebe i za pacijenta je bolje da se ne žališ na ovu praksu.

    • Срба

      22:33 // 24. 5. 2020.

      Потпуно исто и у Нишу, у КЦ Ниш. Не да је срамотно, него је СКАНДАЛОЗНО!

  • Срба

    04:33 // 18. 4. 2020.

    Госпођа тачно тврди. Не дао вам Бог да морате да се онемоћали и полусвесни нађете било где у КЦ Ниш као болесник. Сервирке само донесу а затим и однесу нетакнуту храну. НИКО не гледа болеснике који нису у стању да се сами усправе и нахране. Сестра или болничарка да дођу и помогну?? Бож’ сачувај! Поред примарне дијагнозе- још више ће вам се погоршати стање од глади и неухрањености.

  • Milan

    09:20 // 18. 4. 2020.

    U tom kliničkom centru su se sramotno odnosili prema nepokretnim pacijentima i kad nije bilo korone (znam iz ličnog iskustva) , a mogu da zamislim kakva je situacija tek sad...

  • Grga

    09:22 // 18. 4. 2020.

    Da, zaposlili su vaspitacice iz pcelice da rade po 12 sati u klinickom centru. Tuga...

    • Dusan Abu Dhabi

      14:32 // 18. 4. 2020.

      Iskreno bolje da rade nesto i pomognu drustvu i starim osobama u ovim teskim trenucima za nasu zemlju, nego da sede kuci. Inace u Pcelici ionako nista ne rade, tako da im ovo dobro dodje kao razgibavanje....

  • Milan

    11:34 // 18. 4. 2020.

    Svaka čast ovoj gospođi koja čak iz Nemačke može da vide kakvo je stanje u KC Niš!!!

  • Sablja 2

    12:43 // 18. 4. 2020.

    Ceo sistem vaspitanja i baljezganje, lazi, sirenje panike drzavnih tabloida i vladinih megafona sa nacionalnom frekvencijom napravio je utisak ,da ovi ljudi nisu potrebni nikome, da se izlezavaju, da prave probleme i da nije ni steta ako umru ! S obzirom na ovaj provizorijum od drzave, samozivnici treba da se sete koliko je ta penzija odskolovala, prehranila, obukla , dala dzeparca, platila racuna

  • Jovan Spasić

    13:15 // 18. 4. 2020.

    Tačno je da je briga o ovim ljudima na jako niskom nivou. Moja baka je dobro za sada, ali smo morali da dostavimo ćebe i namirnice.

  • Svetlana

    18:02 // 18. 4. 2020.

    Mog oca su primili 13.04. u novi klinicki centar iz Gerentoloskog doma, Zamislite ja do dans nisam mogla da dostavim njegovu redovnu terapiju samo su govorili da je stabilan. Danas sam ga cula na mob. Telefon. Znate sta je rekao, molm boga da umrem sta ovo rade samnom. Bez terapije on je upropascen. Usput pogrsno su mu upisali rezime. Katastrofa.

  • Nezadovolji postar

    18:10 // 18. 4. 2020.

    Ja bih voleo da vidim gospodju direktorku da ona i njene sticenice idu da rade a ne da od kuce izdaju naredjenja. ( i za to ce primiti platu, rad od kuce) Da li te zene slucajno imaju svoju porodicu, da li neko misli na njih ili je bitno ostati u fotelji i spremiti se za izbore?! I na kraju te zene treba da cuvaju nasu decu, ako pre toga ne ostanu bez posla?!

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: