Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:42, 23. 5. 2011.

| Društvo

Srpska voda za arapske zemlje

Autor:Teodora RajkovićIzvor:Južne vesti
Hala fabrike "Milan Toplica"

NIŠ - Fabrika mineralne vode “Milan Toplica” počeće ponovo sa radom od 18. oktobra, zaposliće oko 80 radnika i planira izvoz u Burmu i u arapske zemlje, najavio je Srđan Jordačijević, načelnik Topličkog okruga.

Ova fabrika koja je u stečaju od 2009. godine prodata je za upola manju cenu akcionarskom preduzeću Invest import iz Beograda. Načelnik je izjavio i da je ovo veoma bitna investicija za ceo Toplički okrug.

Proces prodaje fabrike “Milan Toplica” iz Tulara kod Prokuplja traje godinu dana, zbog pripreme neuredne dokumentacije. Procenjena vrednost bila je oko 3 miliona evra, ali uz ovlašćenja predsednika odbora poverilaca, firma je prodata za upola manju cenu. Ugovor između Invest importa i fabrike mineralne vode, potpisan je 17. maja ove godine i zvanično je prodata za 1.650.000 evra.

Da bi kupila ovu fabriku, akcionarsko društvo moralo je da prođe proceduru koja podrazumeva otkup dokumentacije i uplata jednog procenta od vrednosti firme da bi kasnije mogli da razgledaju opremu firme.

- Ova voda je vrlo aktuelna i sada, a u narednih 50 godina biće veoma strateški važna za Srbiju. Ugovoreni su detalji za transport, a tržište vode “Milan Toplica” su arapske zemlje. Mašine su spremne I čeka se samo sređivanje dokumentacije, da bi fabrika počela sa proizvodnjom - rekao je Srđan Jordačević na konferenciji za novinare.

On nije želeo da priča o ranijim problemima koje je imala fabrika mineralne vode, jer kaže da vlasnik ne želi da se vraća na prošle detalje. Novi vlasnici planiraju proizvodnju od 12.000 flaša na sat.

Fabrika mineralne vode ne radi od 2002. godine, a posle privatizacije 2005. godine, kada je kupio Atlas sistem, C-Market i Eko produkt iz Beograda, je upala u probleme. Kupoprodajni ugovor je raskinut 2008, a stečaj je uveden 2009. godine na zahtev radnika da bi se zaštitila imovina preduzeća. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ivicapk

    23:18 // 23. 5. 2011.

    Srdjan Jordacijevic he, he... Burma he, he, arapske zemlje he, he, menadzer he,he, prokuplje=magarevo he,he, pa vi od *88 godine neumete da obezbedite vodu za naselje "kasarna" pa cete ovu da izvozite he, he...
    Srdjan Jordacijevic, he,he Burma he, he, arapske zemlje, he, he, menadzer he, he...
    E crna zemljo, crno moje magarevo sta doceka... sve menadzer do menadzera... Burma he, he...

  • nikola nesovic

    15:33 // 23. 5. 2011.

    Kako je mogla firma da upadne u probleme 2005. godine ako ne radi od 2002. Gde ima veceg problema za fabriku od prestanka proizvodnje!?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: