Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:35, 15. 4. 2020.

| Društvo

Srpska zastava na niškoj crkvi i "Marš na Drinu" u čast hiruga Miodraga Lazića

Autor:J. C. M. Izvor:Južne vesti

"Marš na Drinu" i srpska zastava na crkvi u Nišu u čast hiruga Miodraga Lazića

I večeras je Niš odao počast i zahvalnost preminulom hirurgu Miodragu Laziću, pa je od 20 sati na hramu Svetog cara Konstanina i carice Jelena bila projektovana srpska zastava i lik ovog čuvenog lekara, dok je odzvanjala melodija kompozicije "Marš na Drinu" - pesma kojom poželeo da bude ispraćen direktor niškog Urgentnog centra.

Od hiruga Lazića, koji je od korona virusa preminuo u utorak, sinoć su se aplauzom i zvucima čuvenog marša opraštale Nišlije, ali i brojni građani Srbije i Republike Srpske.

I večeras se, nakon aplauza u 20, čula melodija marša, a posebnu projekciju ogranizovala je Opština Medijana u Bulevarskom parku. Ovim su, kako kažu, želeli da odaju počast i zahvalnost doktoru Laziću za sve što je učinio za života, za Srbiju i srpski rod.

Inače, smrt ovog hiruga potresla je brojne građane, a mnogi od njih predlažu da njegovo ime ponese neka od niških ulica, bulevara, a česti su i predlozi da se po Laziću nazove i Klinički centar Niš. Pokenuta je i onlajn peticija da se Urgentni centar Niš preimenuje u Urgentni Centar dr Miodrag Lazić.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Zdenka Jezdimirović Ćirić

    18:47 // 16. 4. 2020.

    Moj duboki naklon dr Laziću. Za Vama plače srpski rod.Toliko ljudskosti , hrabrosti , znanja, veličine u jednoj ličnosti. Ni nebo mu nije bilo granica. Anđeli s Vama, dragi doktore Laziću ! Počivajte u rajskom miru...

  • Milos Nikolic

    10:16 // 16. 4. 2020.

    Sta reci a na zaplakati?Takva ljudina se jednom rađa.Nadamo se da si na nekom lepsem mestu,u lepsem svetu.Nek' Ti je vecna slava, profesore nas dragi!

  • slavko

    09:10 // 16. 4. 2020.

    Da li je moguce i ko je taj (ne postoji rec kojom bih ga nazvao) da stavi dislajk na bilo koji komentar u vezi ovoga? Neverovatno!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: