Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:37, 10. 3. 2020.

| Društvo

Srpskim putnicima sa leta iz Italije podeljena uputstva i maske, odlaze u kućni karantin

Autor:N. M.Izvor:Južne vesti
aerodrom Nis KORONA putnici foto N. M
Savete da ne izlaze iz kuće 14 dana dobili su putnici sa leta iz Bergama do Niša; foto: N. M.

Putnici sa leta iz Bergama prošli su, kako kažu rigoroznije kontrole na niškom aerodromu, nego u Italiji, iako je ta zemlja jedno od najvećih žarišta zaraze korona virusom na svetu. Odmah po izlasku iz aviona merena im je temperatura, dobijali su savete da posete bolnicu i da ostanu kod kuće narednih 14 dana. Sa terminala su izlazili sa hiruškim maskama koje su im dali na aerodromu.

Jedan od prvih putnika koji je, prošao kroz terminal naglašava da su ga na italijanskom aerodromu pitali da li ima dobar razlog zbog kog odlazi, a kaže i da su kontrole na niškom aerodromu rigoroznije.

Na aerodromu u Italiji nam izmere temperaturu i puste nas da prođemo. Ovde moramo da se javimo u bolnicu, ima i procedura koja treba da se prati po izlasku iz aviona. U bolnici će nam dati uputstvo šta dalje da radimo. Savetovali su nam da svi treba da ostanemo kod kuće i da što manje budemo među ljudima - dodaje jedan od putnika.

Savete da ne izlaze iz kuće 14 dana, kako bi se videlo da li će se simptomi pojaviti ili ne, dobili su i ostali putnici sa leta iz Bergama do Niša koje je, nakon prolaska kroz terminal, dočekalo osoblje aerodroma sa maskama na licu.

Ovde su preduzeli više mere preustrožnosti. Merili su temperaturu i dali su nam neki papir - kaže jedan od putnika iz Italije.

Situaciju u Italiji opisuju u par reči - puste ulice, niko ne odlazi na posao, a fakulteti su zatvoreni.

Putujem iz Milana. Jako je restriktivno tamo, sve su zatvorili, fakultet, teretane. Ne sme se na posao, zatvorene su prodavnice. Ljudi ne izlaze iz kuće, kupuju namirnice u prodavnicama u kojima nema testenine - objašnjava putnica sa leta iz Italije.

Podsetimo, Vlada Srbije jutros je donela odluku o privremenoj zabrani ulaska u našu zemlju strancima iz zemalja žarišta korona virusa, poput Italije. Upravo iz ove zemlje, iz Bergama, na niški aerodrom avion je sleteo nešto posle 14 sati. Nakon kontrole, 29 putnika ušlo je u Srbiju, a za 10 stranih državljana privremeno je zabranjen ulazak u Srbiju, saopštili su iz "Aerodroma Srbije".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Jelena

    13:02 // 11. 3. 2020.

    Zasto nije zabranjen let iz NAJZARAZNIJEG podrucja Italije? Ali ma....., sta radite bre?!?!?!

  • Victor Belicoff

    07:46 // 11. 3. 2020.

    Koliko je bilo potrebno da se sa par slučaja u Italiji dođe do ovoga danas gde imamo oko 200 mrtvih dnevno? Par nedelja! Gospodo iz Vlade vaše reakcije su zakasnele i smešne! Gospodo sa Aerodroma vaše neznanje odneće dosta života! Gospodo iz Niške vlasti vi ste najgori beskičmenjaci kada ste dozvolili ovo! Srbija danas=Italija pre par nedelja! Srbija za par nedelja= Italija danas! Da peremo ruke??

    • EdictusMediolanese

      12:08 // 11. 3. 2020.

      Nema vecih beskicmenjaka u celoj Srbiji. Ovi odavde odnose sve pobede I sva prva mesta. Da mogu nas 200.000 bi prodali Beogradu

  • Mara

    05:15 // 11. 3. 2020.

    Od maski nemani šta za raniti putovanja sami kome je hitno

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: