Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:12, 21. 11. 2015.

| Društvo

Srušila se fasada sa studentskog doma u Nišu

Autor:J. C.Izvor:Južne vesti
otpala fasada
foto: Damjan Andjelković

Sa jednog zida studentskog doma kod Pravnog i Ekonomskog fakulteta u Nišu danas je otpala cela fasada i survala se u dvorište.  otpala fasada Vetar je duvao jako, ali da li dovoljno da sruši fasadu?; foto: Damjan Andjelković

Prema rečima direktora Studentskog centra Radeta Rajkovića, portiri su oko 10 sati primetili da je fasada nestabilna i da "diše", pozvali tehničkog direktora i žutom trakom je ograđen prostor.

Videlo se da će se ona otpasti pošto je krenula sa najviših delova od krova da se odvaja i obrušila se oko 13:45. Niko nije povređen jer je prostor bio obezbeđen još ranije - kaže Rajković.

Napominje da su odmah kontaktirali izvođača radova koji je pre četiri godine radio fasadu, kao i osiguravajuću kuću kod koje je Studentski centar ima osiguranje.

Utvrđeno je da je sve urađeno po propisu, čak se i vidi da su tiplovi ostali, ali vetar je bio izuzetno jak i uspeo je da oduva izolaciju - objašnjava Rajković.

Direktor ističe da će im osiguravajuća kuća isplatiti štetu zbog vremenske nepogode, kao i da se izvođač radova obavezao da obnovi fasadu.

Skele su već tu, ali vetar još jako duva tako da ne možemo odmah da krenemo sa radovima. Čim se vreme smiri počeće radovi i biće završeni za dva do tri dana - kaže Rajković.

Inače, ova dva paviljona su izgrađena 1966. i 1969. godine, a pre 4 godine su renovirani i tom prilikom je postavljena nova fasada i stolarija.

U njima ima 117 soba i mesta za blizu 350 studenata.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Stankom Nekretnine

    18:25 // 5. 7. 2019.

    postovana gospodo, vrlo su amizantni Vasi komentari ali na zalost ne doprinose ni u kojem smislu u iznalazenju rijesenja i pravilnom shvatanju problema. Hrvati kazu da ne pitate kardinala, ako poznajete papu. Za pocetak saslusajte predavanja najpoznatijeg kriticara fasadnih sistemama u evropi , gospodina Konrad Fischer -a i upoznajte se sa neizljecivom bolescu "KONDENZ-a"koju imaju sve fasade

  • Petar

    22:05 // 21. 6. 2016.

    Sve se ocigledno vidi i sve je jasno kao dan, posro sam i sam majstor odgovorno tvrdim da je ovde propust majstora, a na osnovu slike se vidi i da mrezica nije utopljena nego lepak nanosen samo preko nje... Sve u svemu danas je svako majstor i zbog toga mi 'majstori ' ispastamo a jos vise gazde objekata....

  • Jovan Ducic

    16:44 // 4. 12. 2015.

    A lepak kao uzrok niko ne pominje a on je vazniji od tiplova

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: