Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:35, 29. 9. 2022.

| Društvo

Šta Gašićev brat planira na mestu niškog "Građevinara" - "gradiću logistički centar"

Autor:Tamara TasićIzvor:Južne vesti
građevinar 1
Građevinar prodat Gašićevom bratu za oko 50 miliona dinara; foto: T. Tasić

Logistički centar za firmu BG Produkt, kao i magacin za izdavanje planira da otvori Boban Gašić, rođeni brat direktora BIA, na mesto objekata niškog "Građevinara" koje je kupio za oko 50 miliona dinara. Za taj deo preduzeća u stečaju u poslednje vreme su mnogi bili zainteresovani, a javnim nadmetanjem je pripalo vlasniku kruševačke firme koji je kvadrat platio oko 100 evra.

Kruševačka kompanija koja se bavi proizvodnjom konditorskih proizvoda, a čiji je vlasnik brat Bratislava Gašića, nedavno je kupila deo imovine niškog "Građevinara". građevinar 3 Jedan od objekata "Građevinara"; foto: T. Tasić

Na prodaju je bila oglašena imovina koja se nalazi na Bulevaru 12. februar, a čitav prostor je ruiniran i urastao u drveće. Plan je, kako kaže Gašić za Južne vesti, da tu otvori novi centar za svoju kompaniju.

U planu mi je da prvenstveno otvorim logistički centar za moju firmu, za moju proizvodnju koja se bavi distribucijom od Niša do Vranja, odnosno Preševa i dole do Pirota, Dimitrovgrada, a u drugom delu mi je u planu da napravim magacin za rentiranje, to je jest za izdavanje. Logistički centri koji su potrebni za distribuciju mojih proizvoda zbog smanjenja troškova i svega - kaže Gašić.

Novi objekti bi trebalo da budu otvoreni za jednu ili dve godine, a sve zavisi, kako navodi, od raspleta krize u zemlji.


Kvadrat kupljen za 100 evra, a zemljište na korišćenje

Na javnom nadmetanju su bili objekti od oko 4.800 metara kvadratnih, što znači da je cenu kvadrata Gašić platio oko 100 evra. građevinar 11 Prostor urastao u drveće; foto: T. Tasić

Međutim, prava vrednost na ovom prostoru je zemljište čiji su vlasnici država i Grad Niš. Stručnjaci za procenjivanje vrednosti zemljišta i imovine navode da zemljište prati objekte, ali da ne mora da znači da će novom vlasniku biti i to prenetom ugovorom.

Imate pravo korišćenja na zemljištu, zato ljudi i kupuju te objekte koji su urušeni jer je tu vrednost zemljišta - kažu stručnjaci.

građevinar 7 Spoljašnja strana; foto: T. Tasić Iako u Katastru još nema zabeležbe da je pokrenut postupak upisa prava svojine, Gašić ističe da je potpisao ugovor.

Zemljište je na korišćenje. Ja ne znam kako to ide po zakonu, ali u ugovoru jasno piše šta se kupuje, za sada je tako - rekao je on.

Kako saznajemo, za imovinu "Građevinara" je bilo zainteresovano preko deset firmi, a neke od njih su i niške. U međuvremenu, pojedini su odustali od kupovine.

Kako izgledaju objekti koje je kupila kruševačka firma možete da pogledate u galeriji teksta.

Podsetimo, Boban Gašić je i ranije bio povezan sa Nišom. On je 2017. godine, umesto Vesne Milenković, postavljen za predsednika nadzornog odbora Kliničkog centra Niš.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • N.69 Ks

    21:40 // 2. 10. 2022.

    I ponece sve na onaj svet?!Verovatno ce sagraditi i piramidu i sahraniti nas zive unutra.Doduse-vec jeste.Nesto slicno.

  • Dr N

    02:11 // 1. 10. 2022.

    Batin bata je i u Odboru Kl.centra Nis,Opste bolnice Ks.Onnaredjuje direktorki koja ga slusa Bagdala pored svega pobojanog ima i vkao nekad djaci ucitelja.Bagdala,osim pobrojanog ima i crkvu koja je u njihovom vlasnistvu(sa njima dvojicom prikaznom kao svecima),nekekiceraste minijature crkava i man.Srbije.A na 20 met.od "njihove" crkve nice jos jedna.Valjda gradi Eparhija.Treba li jos nabrajati..

  • Dr N.

    02:04 // 1. 10. 2022.

    Bagdaka,nekad prelepa park suma skoro potpuno iskrcena.ima mozda 40-ak stabala.Privatizovan smesne novce nekadasnji restoran"Bagdala" od strane keramicara,ogromne zgradurine nicu na mestu nekadasnjeg parka koga je ostalo u tragovima.Naravno-braca Gasici.Drugi park(Pionirski park) DKC,nek.KUD"Abrasevic" vlasnik Boban Gasic."Krusevac put"-vlasnik B.Gasic,nekad prelep hotel u najstrozem centru grada

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: