Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:39, 30. 12. 2015.

| Društvo

Šta da radite kada vam izvršitelji dođu na vrata? (video)

Autor:M. V, A. S. Izvor:Južne vesti

Institucije u službi građana - Privatni izvršitelji

Koja su prava i obaveze građana onda kada im, zbog raznih dugova, izvršitelji dođu i popišu stvari, a koje su im zakonske mogućnosti nakon toga, objašnjeno je u video-prilogu "Južnih vesti".

Mnogi građani odbijaju da prime obaveštenje koje dvaput dostavlja poštar o tome da se protiv njih vodi izvršni postupak. Međutim, treći put će biti obavešteni preko table suda, a onda će im stvari biti popisane.

Da do toga ne bi došlo i da građani ne bi morali da plaćaju enormne troškove nakon popisa, Miroslav Krstić iz Sindikata zaposlenih radnika na određeno vreme savetuje građane da obavezno uzmu rešenje koje donosi poštar.

Tada građani mogu da ulože prigovor u roku od 5 dana od dostavljanja rešenja. To je prigovor po dva osnova - zastarelost ili neispravnost računa, ali bolje to iskoristiti i preneti na instancu suda kako biste mogli da se preko suda branite - kaže Krstić.

Privatni izvršitelj Miodrag Grujović kaže da, nakon što prime dopis od poštara, dužnici imaju i mogućnost da se sa preduzećem kome duguju dogovore o otplati na rate.

Izvršitelj nije taj koji ima prava da sačinjava sporazume o otplati duga na rate, ali ima obavezu da posreduje između poverioca i dužnika i da, ako za tim postoji volja, sačini nacrt sporazuma koji dostavlja poveriocu. Ukoliko se i on saglasi sa tim, dug se može otplatiti na rate - kaže Grujović.

Šta da radite ukoliko ne znate da ste u izvršnom postupku, koje zakonske mogućnosti imate na raspolaganju nakon što vam izvršitelj popiše stvari i šta vam sve može izvršitelj popisati, saznajte u video-prilogu “Južnih vesti”.

​Video-prilog urađen je u sklopu projekta "Institucije u službi građana Niša" koji je podržao Grad Niš putem konkursa za sufinansiranje projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Niša u 2015. godini.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Spase Uzelac

    13:14 // 29. 1. 2018.

    Beogradske elektranee tuze za posao kojega nikada nisu obavile. TRAZIO SAM DA MI SKINU RADIJATOR, DOSLI SA CENOM ODSARAFLJIVANJA DDVA SARAFA 130 evra, odbio sam ih i privatno skinuo radijator sa njihove mreze. Sudu su poslali"verodostojnu" ispravu da su mi oni obavili te radove i dostavili nalog za radove koji ja nisam potpisao, nema moga potpisa. Molim komentar i savjet za ovo cudo. Hvala!

  • milos

    01:35 // 15. 1. 2016.

    Od cega ce bre da placaju ljudi, ljudi nemaju za hleba bre ova nasa banana drzava je katastrofa sve bi uzela a nista ne bi dala.skoro pa na 3 meseci se povecava cena elektricne energije neznam ni ja po kom osnovu i gde god da odes u svetu jeftinije je sto se tice svih tih stvari i standard je mnogo bolji plus a mi za racune standard svajcarsaka a za posao i zivot standard etiopija BANANA DRZAVA!!!

  • sredili nas skroz

    18:15 // 10. 1. 2016.

    Kad su pocinjali ti izvrsitelji sa radom,postari uopste nisu donosili ta resenja(sto? nemam pojma)i posto je to javna tajna,advokatica mi je predlozila zalbu.To je odradjeno pre godinu i po i najnovija informacija povodom zalbe iz Bg-a je da ce za 5-10 godina razmotriti moju zalbu(crni humor) a izvrsitelj mi naravno jos onda naplatio sve zivo

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: