Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:40, 16. 6. 2023.

Šta je sve prosvetna inspekcija "našla" niškim fakultetima

banovina Neki nemaju profesore emerituse; ilustracija; foto: arhiva JV

Protivzakonito produžavanje radnog odnosa profesorima, ukidanje studijskih programa bez znanja Ministarstva i nedostatak spiskova izdatih diploma - neke su od nezakonitosti koje je od početka ove godine prosvetna inspekcija utvrdila na šest fakulteta u Nišu. Da su ispoštovali naložene mere i otklonili nezakonitosti, Južnim vestima potvrdili su samo sa tri fakulteta, sa jednog su se žalili ministru na rešenje inspektora, dok sa ostalih ćute.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Arhiva u plamenu moral u blatu

    17:31 // 16. 6. 2023.

    Bruka i sramota. Svaki kiosk ima ažurniju dokumentaciju od navedenih fakulteta. U ostalom nije potrebna evidencija kad su fakultete pretvorili u buvlju pijacu za diplome. Pojedine je teško zvati univerzitetskim profesorima jer osim formalnog zvanja po svemu ostalom su na nivou piljara da se ne uvrede prodavci voća i povrća.

    • Pera

      20:51 // 16. 6. 2023.

      Dobro, moramo da priznamo da nisu tako prisni kao u piljari. Meni kad vidi komsinica iz piljare sunce je ozari. Komsija, sta vam treba. Ozarena, a persira. Na fakultetu je mao drugacije, ne primecuju te.

  • Kolega sa EF

    17:41 // 16. 6. 2023.

    Rektor je rak-rana !

    • mbb

      20:19 // 16. 6. 2023.

      Kome? Vama se Elektronskog? Jer nije vaš čovek?

    • Elektronski fakultet= korumpiranost

      22:42 // 16. 6. 2023.

      Kome, vama sa elektronskog gde pola profesora ima Privatne firme. Na fakultet se pojavljuju samo kada moraju da obore nekog studenta ili na sednice veća da prigrabe projekat kako bi kraju meseca imali prihod od 200 000.najveća muka im je da li ce da putuju u južnu ili severnu Ameriku.

    • Kolega

      15:05 // 17. 6. 2023.

      Nemaju bas pola profesora sa Elektronskog firme. I kad tako neko napise komentar, obicno se postide oni koji nemaju firme. Njima je vise muka da se pravdaju, da nemaju firme. A ovi sto imaju firme, njima ne pada na pamèt da objasnjavaju. Moze im se.

  • ČEDO MIRA

    17:46 // 16. 6. 2023.

    Šta će im spiskovi izdatih diploma one su na sigurnom, u državnim službama-institucijama itd. Cena se zna! Spiskovi partijskih članova su u arhivi sigurni.

    • ČEDO NEMIRA

      10:56 // 17. 6. 2023.

      @ČEDO MIRA- a jel ima neki krevet za polaganje??? koverte plave li su ili roze? Kako molim vas, to su Državni fakulteti, tamo nema korupcije, naročito na Pravnom, Ekonomskom, Medicinskom i Mašinskom.

  • Smuk Ii

    18:54 // 16. 6. 2023.

    Mož' te da pljujete i nalazite mânu kome god hoćete... medju svim prof dr sci ima i pametnih , zlatnih ljudi /auuuu... pogreših/, koji imaju svoje JA i integritet. Problem je što ne modjete do njih , jer svako ima svog doktora ili lekara .

  • Bratic Pera

    19:35 // 16. 6. 2023.

    Ovo su vec stari dogadjaji. Na PMF-u mobing , samovolja , pretnje , nezakonito napredovanje nesvrsenih studenata bliskih rukovodstvu , krsenje zakona na vise nivoa , netransparentni ugovori za obezbedjenje , neke agencije za pravne savete itd.

    • Milko

      20:57 // 17. 6. 2023.

      Svaki fakultet ima neke svoje specificne probleme, ali vecina fakulteta ocigledno ima neke identicne.

  • Torpedo

    20:15 // 16. 6. 2023.

    Cute ??? Ko vele, clanovi smo sns-a, kakve inspekcije,kakvi bakraci, kakve prijave, Zakoni... Ne moze nam niko nista, dzaba ste radili svoj posao ! Kad sledeci put dodjete, smejacemo vam se u lice ! Ozakonjena hajducija !

  • Srcko

    20:47 // 16. 6. 2023.

    Na Elektronskom fakultetu ih je valjda neki profesor tužio, zato što nisu hteli da mu produže radni odnos, a imao je sve što je potrebno za produženje. Valjda se nešto i tužili za taj radni odnos. Produžili su mu ga posle tog sudskog spora. E sad, da li se to zove "sporazum o produženju radnog odnosa", pa verovatno čim ovde tako piše.

    • Qgo

      08:21 // 17. 6. 2023.

      Prica o produzenju radnog odnosa je tu da bi se najurili oni koji smetaju a ostavili podobni i poslusni. Pre desetak godina su rekli da uslove ne ispunjavaju jedan akademik i jedan redovni profesor sa Elektronskog koji ima preko 150 radova na SCI lisiti a istovremeno su dali produzenje vanrednom profesoru sa Ekonomskog koji ima 1 (jedan jedini) rad na SCI listi. Dzonijev cirkus...

    • Mirko

      19:50 // 17. 6. 2023.

      Prvu trijažu vrše Elektronci, pa tek onda na Univerzitetu. Akademik, na žalost, ni kod jednih ni kod drugih nije mogao da prođe. To što su posle svi pričali da im je žao, to je folklor. Umesto da se diče Akademikom jedva su čekali da ga se otarase.

  • Profa iz SIGME

    20:55 // 16. 6. 2023.

    Elektronski, pa nešto nije ispravno. Gde to može? Oni tačno znaju šta se na Univerziteti radi, prate svaki korak, analiziraju, i oni da prave iste greške. Nije to moguće. Mora da je prosvetna inspekcija nešto tu pogrešila.

    • Profa van SIGME

      21:24 // 16. 6. 2023.

      Sigma mu dodje ko istureno odeljenje EF. Tu je Vlada iz senke. Oni mu na neki nacin dodju ko mirotvorci, cas sa jednima cas sa drugima.

  • Milutin

    09:40 // 17. 6. 2023.

    A zapošljavanje sinova, kumova i ostalih rodjaka po babinoj liniji im nisu zamerili i našli kao nepravilnost, sramota. To su im verovatno oprostili ili možda omogućili i podržali, a možda su i oni zaposlili nekog rodjaka na fakultetu ili tek treba.

    • Srcko

      15:01 // 17. 6. 2023.

      Na Elektronskom bar toga nema.

  • Nikola S.

    09:55 // 17. 6. 2023.

    Ako Meraklije mogu da skandiraju "UPRAVA NAPOLJE" mogu i studenti (i poneki profesori) da skandiraju "REKTOR NAPOLJE"

  • Nikola

    10:06 // 17. 6. 2023.

    Bilo bi čudo da institut za majku i dete radi kako treba. Tamo treba policija a ne inspekcija. No dobro...

  • periskop

    11:15 // 17. 6. 2023.

    Pravni je užas

    • Milja

      16:20 // 17. 6. 2023.

      Da, zbog odnosa koji imaju prema studentima, pojedini profesori, ne mogu da popune ni kvotu za budzet. U Beogradu se prijavilo za prijemni preko 1000, a u Nisu oko 230 buducih studenata!

  • dejan

    11:20 // 17. 6. 2023.

    Kad su nam profesori neobrazovani.
    Čast izuzecima

  • Kaća Kostić

    13:31 // 17. 6. 2023.

    U moru nepotizma na fakultetima jedina dva fakulteta gde nema nepotizma i javašluka su Medicinski i Stomatolośki fakultet. Tamo je uprava uvela red i jasna pravila se znaju tako da je korupcija i nepotizam svedeno na minimum. Takoreći toga tamo nema. Pričam vam iskreno iz prve ruke jer sam na medicinskom provela 6 godina.

    • Milica

      17:42 // 17. 6. 2023.

      Kad bi sada znali da li si ironicna, bilo bi dobro. Ovi minusevi ulazuju na ironiju.

  • Boško

    09:10 // 19. 6. 2023.

    Komentar Kaće Kostić,ako je ironičan,onda je u redu.Ali medicinski fakultet je leglo nepotizma i poznato je kako deca pojedinih lekara i profesora"polažu",bez
    znanja samo upisivanje ocena,što sam i bio prisutan.A o prebacivanju studenta koji nije položio prijemni na med.fak,već na stomatološkom,a dekanica ga ubaci na medicinski je za zatvor.Pogledajte prezimena mladih lekara,naslednici tata i mam

  • Prof

    18:56 // 19. 6. 2023.

    Zasto su ovoliko dana na tapetu drzavni fakulteti(a tako malo komentara )umesto da se povede rasprava o tome koji rang moze da ima diploma privatnog fakulteta u odnosu na drzavni fakultet.

  • Mila

    20:15 // 26. 7. 2023.

    Na privatne fakultete ne smeju ni da udju. A tek u institute, tu je javašluk.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: