Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:40, 25. 9. 2023.

| Društvo

"Šta nam donose novi medijski zakoni?" - Panel diskusija u Nišu

Autor:Tamara TodorovićIzvor:Južne vesti
City smart radio
Diskusija o novim medijskim zakonima; Ilustracija, foto: google maps

Kakva rešenja sadrže novi nacrti, da li će ti doprineti poboljšanju medijske scene i informisanosti građana ili su u suprotnosti sa Medijskom strategijom, neka su od pitanja na koja će govornici pokušati da odgovore u panel diskusiji koja će biti održana u utorak, 26. septembra od 10 sati u prostoru City smart kluba.

Ministarstvo informisanja i telekomunikacija Vlade Srbije uputilo je na javnu raspravu Nacrt zakona o javnom informisanju i medijima i Nacrt zakona o elektronskim medijima, koja će trajati do 7. oktobra.

Tim povodim biće organizovane panel diskusije u Nišu, a kao prva tema izdvojen je Nacrt zakona o javnom informisanju i medijima. Tu će govoriti generalna sekretarka Saveta za štampu Gordana Novaković, glavni i odgovorni urednik Južnih vesti Milan Zirojević, predsednik niškog Odbora za ljudska prava Dragan Đorđević, predsednica Upravnog odbora Asocijacije nezavisnih lokalnih medija Lokal pres Marija Obradović i Tamara Filipović Stevanović iz NUNS-a kao moderator.

Drugi panel od 11:45 baviće se Nacrtom zakona o elektronskim medijima, a o tome će govoriti član Radne grupe za izradu Zakona o elektronskim medijima Rade Veljanovski, direktorka TV Zona Slađana Ostojić, pravni ekspert iz CRTA-e Vladana Jaraković, kao i izvršna direktorka, Fondacija Slavko Ćuruvija Ivana Stefanović koja će biti moderator.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • sto se mene tice, mrtva trka dal su gori happy i pink ili N1. nezavisn

    21:00 // 25. 9. 2023.

    ko hoce da se informise on nadje nacin. ko slepo veruje, taj prati ili njegove ili njihove medije, sve zavisi "za koga je".

    • Tajanstveni Alan

      20:13 // 26. 9. 2023.

      Zbog takvih oportunista smo dovde i dogurali !

  • Ver tehnolog

    18:36 // 25. 9. 2023.

    Ne znam za koga se odrzavaju panel diskusije u 10 casova ,pre podne ??? Oni koji zele nesto pametno da cuju ili pitaju a rade od 7- 15 casova, nisu interesna grupa za organizatora ! Provincijo, teska li si !

  • teča

    17:49 // 25. 9. 2023.

    Šta nam donosi!?Verovatno još veći pad medijskih sloboda, mediji pod još većom kontrolom vladajuće sekte,sve zbog rejtinga i držanja "naroda" u mraku.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: