Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:14, 29. 4. 2020.

| Društvo

Štab: Situacija u Nišu sa virusom nesigurna, ali pod kontrolom

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
Štab Niš
Saopštili su da je situacija nesigurna, ali da je u domovima za stare pod kontrolom; foto: Grad Niš

Stav epidemiologa je da je situacija sa epidemijom korone u Nišu nesigurna, ali pod kontrolom, prenosi gradski Štab za vanredne situacije. Kažu da i dalje ima obolelih od virusa, lakših i srednje teških bolesnika koji su na lečenju u Kliničkom centru i u privremenim kovid bolnicama.

Niški Štab za vanredne situacije je saopštio da su razmatrali aktuelnu situaciju sa virusom kovid 19 u Nišu, koji je drugi grad u Srbiji prema broju obolelih, a trećina preminulih od korone je iz Gerontološkog centra u ovom gradu. Prema poslednjim informacijama, u Nišu je virus potvrđen kod 1.189 osoba, što je nešto više od 15 % ukupnog broja obolelih u Srbiji.

Po stavu epidemiologa, situacija je nesigurna, ali pod kontrolom, s obzirom na, kako je rekao epidemiolog prof. dr Branislav Tiodorović, i dalje prisustvo obolelih od ovog virusa i prijem lakših i srednje teških bolesnika u KC Niš i privremene Covid bolnice u gradu - navode u saopštenju.

Takođe navode da je pod kontrolom i situacija u ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj starih. Kažu da u najvećem broju njih nema obolelih, ni pozitivnih na koronu. Ipak, veliki broj obolelih je iz Gerontološkog centra i privatnog staračkog doma "Eskulap", a dodaju da njih svakodnevno prate infektolozi i epidemiolozi.

Parkovi, izletišta i nišavski kej ponovo su otvoreni i građani mogu da prošetaju, a Štab je naložio intenzivnu dezinfekciju javno-komunalnim preduzećima, koja je počela sinoć. Komunalnoj policiji su naložili da brinu o poštovanju mera i preporuka okupljanja i ponašanja građana na javnim mestima.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Kljuc

    09:06 // 30. 4. 2020.

    Stab redovno gleda u nebo. Ako je vedro, sve je pod kontrolom.
    Ako pocne kisa, onda je sve van kontrole.

  • Драган

    20:44 // 29. 4. 2020.

    Да ли наш градоначелник или ти шеф кризног штаба зна колико је у Нишу преминулих од короне? У неким градовима новчано ће помагати породице где је било таквих случајева. А код нас? Начелница округа хвали се како је Ниш чак и раније увео неке мере.Видели смо какав је резултат.

  • udovica

    20:36 // 29. 4. 2020.

    Još pitanja za nadležne:
    3. Zašto su neki pacijenti sahranjivani u limenim kovčezima iako nisu ušli u statistiku?
    4. Zašto se u Nišu čekalo početkom aprila po 10-ak dana na sahranu pokojnika?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: