Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:22, 24. 11. 2020.

| Društvo

Štab u Aleksincu: Epidemiološka situacije se pogoršala, za nedelju dana 247 pozivitnih na kovid

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
Opština Aleksinac
Nema novih mera, poštuju se one koje je doneo Krizni štab; foto: JV

Da se epidemiološka situacija u Aleksincu pogoršala, konstatovali su juče na sednici Štaba za vanredne situacije, ali osim usvajanja mera republičkog Kriznog štaba, nisu donete nove. Iz Štaba navode da je prethodnih nedelju testirano 897 Aleksinčana, od kojih je 247 imalo pozitivan test na kovid.

U aleksinačkoj Opštoj bolnici je od 16. do 23. novembra PCR metodom testiran 221 pacijent, a korona je potvrđena kod 75 njih, navode iz Štaba, dok je od 352 uzorka za antigenski test 51 bio pozitivan.

Prethodnih nedelju dana je 106 pacijenata radilo PCR test u kovid ambulanti Doma zdravlja, a 29 njih imalo je pozitivan nalaz, takođe navode u izveštaju, a od 218 testiranih antigenskim testom 92 je bilo pozitivno.

Ukupan broj testiranih u proteklih nedelju dana je 897, od kojih je 247 pacijenata pozitivno - navode iz Štaba.

Načelnik Policijske stanice u Aleksincu Srđan Tokić je rekao da pojedine trgovinske radnje u Aleksincu ne poštuju meru Kriznog štaba o skraćivanju radnog vremena, koje je danas dodatno skraćeno novim merama do 18 sati.

Iako su kontatovali pogoršanje epidemiološke situacije, članovi Štaba nisu donosili nove mere, već konstatovali da treba da se primenjuju republičke, kao i da nema razloga da đaci pređu na onlajn nastavu.

Članovi Štaba odbili su zahtev Unije sindikata prosvetnih radnika Aleksinac, za davanje preporuke za odvijanje nastave putem interneta, jer po indikacijama koje su dostavljene Štabu od strane škola, nema razloga za održavanje nastave putem interneta. Štab za vanredne situacije opštine Aleksinac obavestio je podnosioca zahteva da se primenjuju mere Republičkog štaba za vanredne situacije, a u cilju zaštite i sprečavanja širenja infekcije izazvane virusom „Covid-19“ - pišu iz Štaba.

Takođe su naveli da će JKP Komunalne usluge nastaviti da dezinfikuje javne površine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: