Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:20, 27. 4. 2020.

| Društvo

Štab u Vlasotincu traži da se formira poseban krizni štab za ovu opštinu

Autor:J. C. M. Izvor:Južne vesti
vlasotince
Kažu da bez obzira na preduzete mere broj zaraženih rapidno raste; foto: Agencija Publika

Zato što se, kako saopštavaju, i pored svih preduzetnih preventivnih i operativnih mera rapidno povećava broj zaraženih Vlasotinčana u poslednjih nedelju dana, opštinski štab zatražio je od republičkog da se formira poseban Krizni štab za opštinu Vlasotince. Saopštavaju i da je zbog zaraženih radnika zatvorena jedna od četiri proizvodne hale u preduzeću "Maša impeks“ u Stajkovcu.

Nakon što je sinoć vlasotinački Štab za vanredne situacije tražio od republičkog Kriznog štaba da se na području vlasotinačke opštine odloži otvaranje kozmetičkih i frizerskih salona i teretana, danas u uputili i novi zahtev.

I pored svih preduzetih preventivnih i operativnih mera, evidentno je rapidno povećanje broja zaraženih u poslednjih nedelju dana, čime je situacija po život i zdravlje ljudi vrlo nepovoljna. Procena je da će se ona i dalje usložnjavati - stoji u dopisu upućenom republičkom Kriznom štabu.

Podsećaju da Vlasotince ima nepunih 30.000 stanovnika, a potvrđena 72 obolela od virusa korona.

Iz Štaba saopštavaju da je kod 7 radnika preduzeća "Maša impeks“ iz Stajkovca potvrđen virus, a da se za još dvoje čekaju rezultati.

Zbog toga je Zavod za javno zdravlje Leskovac naložio odlazak u samoizolaciju svih 36 radnika iz jedne od četiri hale u preduzeću „Maša impeks“ u Stajkovcu. U ovom preduzeću, koje izrađuje proizvode i ambalažu od plastike, postoje četiri hale, u svima se radi u tri smene, sa 12 do 15 radnika po smeni, a svi potvrđeni slučajevi COVID-a su iz jedne smene u hali 1 - navode iz Štaba.

Podsetimo, prvi slučaj u Vlasotincu zabeležen je početkom aprila, a među obolelima su i radnici Grunera, pa je je i ova fabrika privremeno zatvorila pogon.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Maja Kojic

    08:11 // 28. 4. 2020.

    Dosadni ste vise stim pustite Nas da zivimo normalno

  • Flight control

    19:48 // 27. 4. 2020.

    Kakav bre poseban krizni štab, svima iz ove opštine podeliti otkaze, i policiji.
    Kad je doneta odluka da nema okupljanja, kafici u Vlasotincu prepuni, po 6 za jednim stolom, a policija umesto da te mere sprovodi, sede sa gostima za istim stolom. Još kad tu dodamo dođoše iz inostranstva. Kafići, sedeljke, roštiljanje, nepoštovanje policijskog časa, u malim mestima na jugu, pa sasvim normalna stvar

  • Beriljac

    13:32 // 27. 4. 2020.

    Jel to nemate hrabrosti da donosite odluke da se ne bi nekome zamerili pa tražite izlaz. Ili niste sposobni i prepredeni lažovi kao ovi gore. Ne znate kako da spinujete i izvrćete stvari. Prepušteni ste sami sebi izgleda. A možda Vam i testovi sporo putuju. Daleko je BG.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: