Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:05, 18. 4. 2017.

| Društvo

Štab za vanredne situacije u Nišu u pripravnosti zbog mogućih poplava

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
čamac
Rusi su spremni; foto: SRHC

Zbog obilnih padavina koje se očekuju u toku noći, zbog kojih postoji potencijalna opasnost da se pojedine reke na jugu Srbije izliju iz korita, niški Štab za vanredne je u pripravnosti.

Iako je u toku dana meteo-alarm na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda za jug Srbije bio žute boje, što označava “vreme koje može biti potencijalno opasno”, on je vraćen na zeleno, ali to, kažu u Štabu, ne menja stvar i oni su “spremni i u pripravnosti”.

Očekuju se padavine do nekih 20 litara za nekih 12 sati i očekuje se mraz u ranim jutarnjim satima. Danas je meteo-alarm bio žut, ali je vraćen na zeleno, ali mi smo svejedno u pripravnosti - kazali su u Štabu.

Podsetimo, Kutinska reka je možda i najopasnija za Niš i okolna mesta kroz koja protiče, jer se gotovo svaki put izlije prilikom većih padavina.


U slučaju poplava pomoći će i ruski spasioci

čamci Provera spremnosti na Bovanskom jezeru; foto: SRHCU slučaju poplava na jugu Srbije, u akciji spasavanja, učestvovali bi i spasioci Srpsko-ruskog humanitarnog centra, koji su zbog toga na Bovanskom jezeru i proveravali spremnost ljudstva i tehnike.

Pokazna vežba sa spasilačkim čamcima, kažu u Centru, uključivala je proveru čamaca i motora, kao i uvežbavanje spasilačkih operacija na vodi.

Mi smo spremni da svakog trenutka priteknemo u pomoć lokalnom stanovništvu i na zemlji na vodi - kazao je spasilac Valerij Gubanov.

Provereno je, kaže Gubanov, tehničko stanje čamaca koje Centar poseduje, kao i spremnost ljudi za desjstvovanje u slučaju potrebe.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: