Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:33, 4. 5. 2024.

| Društvo

Stabilizuje se situacija u Svrljigu nakon poplava

Autor:Aleksandar KostićIzvor:Južne vesti
Poplava Svrljig MUP
Reke i potoci vraćaju se u svoja korita nakon jučerašnjih poplava; foto: MUP

Posle obilnih padavina i izlivanja bujičnih potoka i reka, stanje na teritoriji opštine Svrljig se stabilizuje, a nivo vode opada. Na delu teritorije Svrljiga, Niševca i Merdželata i dalje je na snazi vanredna situacija.

Nadležne lokalne službe i pripadnici Sektora za vanredne situacije pomažu stanovništvu u crpljenju vode iz podruma i kuća, kao i u sanaciji nastale štete.

Nivo Pravačke reke je u opadanju, Lukavički potok se potpuno povukao u svoje korito, a u opadanju je i nivo Svrljiškog Timoka.

Predsednik Opštine Miroslav Marković kaže da su sve službe i dalje na terenu, prati se stanje vodotokova i pruža se pomoć stanovništvu u sanaciji. poplava Svrljig Lukavički potok se potpuno vratio u svoje korito; foto: Aleksandar Kostić

Nastala šteta je ogromna, ali će se ona tek procenjivati kada se situacija potpuno stabilizuje - kaže Marković.

I iz Sektora za vanredne situacije potvrđuju da se situacija stabilizovala, ali da se prati stanje na terenu.

Stanje na teritoriji opštine Svrljig se stabilizuje i došlo je do opadanja nivoa Pravačkog potoka, jer je voda potoka probila bedem i uliva se u Svrljiški Timok.
Pripadnici Sektora za vanredne situacije sa Specijalističkim timom za spasavanje i rad na vodi evakuisali su jednu osobu i domaće životinje iz samog naselja Svrljig gde se izlio Pravački potok - saopšteno je iz MUP-a.

Podsetimo, bujični potoci i reke u petak su se izlili iz svojih korita na gotovo celoj teritoriji samog Svrljiga i okolnih sela, a voda je ušla u brojna domaćinstva. Evakuisano je nekoliko osoba i veći broj životinja usled kiše koja je neprestano padala tokom celog dana, zbog čega je proglašena i vanredna situacija na delu teritorije opštine Svrljig.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

I? Kvo ce bidne u četvrtak iznad Univerzitet? Beli dim ili crni dim?

Qgo čitalac

Tekst: O rektoru iza zatvorenih vrata - Jovan Stepanović dobio najviše glasova Senata

Pronađite nas na: