Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:04, 20. 9. 2018.

| Društvo

Stajališta u Bubanj selu bez nadstrešnica, građani negoduju

Autor:V. MilićIzvor:Južne vesti
stajalište Bubanj selo
Nema zaklona od kiše; Foto: S. I.

Kako dolazi jesen i obilnije padavine, stanovnici Bubanj sela zabrinuti su kako će čekati autobus na otvorenom, jer nemaju ni jednu jedinu nadstrešnicu na stajalištima. Napominju i da je "glavno" stajalište imalo zaklon za putnike, ali je odavno srušen. Iz Direkcije za izgradnju kažu da su naložili popravku nadstrešnice.

Stanovnik Bubanj sela napominje da je od nekoliko stajališta u ovom mestu samo jedno bilo urađeno po propisima, odnosno po Odluci o javnom prevozu na teritoriji Grada Niša, te je imalo nadstrešnicu. Ipak, kako kaže, pre nekoliko meseci je i taj zaklon srušen.

Takozvano "glavno" autobusko stajalište u selu Bubanj i uzgred jedino koje ima nadtrešnicu, nesavesni vozač je pre par meseci izmestio prilikom preticanja i od tada stanovnici sela Bubanj nemaju adekvatno mesto za sklanjanje od vrućine, od kiša, a predstoji takav deo godine da će kiše biti učestalije. Naravno i zima dolazi - upozorava stanovnik.

Građanin kaže da se zbog ovog problema obraćao nadležnoj inspekciji, ali da u trenutku kada se obratio redakciji Južnih vesti, i dalje nije ništa nije rešeno.

Obraćao sam se više puta komunlanoj inspekciji Gradske opštine Palilula koji su dolazili, fotografisali i konstatovali problem nadstrešnica - dodaje građanin.

Iz Direkcije za izgradnju kažu da su već naložili popravku nadstrešnice na stajalištu u Bubanj selu, ali nisu precizirali kada bi radovi trebalo da budu obavljeni.

Nalog za izvršenje posla je poslat DP Elmont doo Niš koji rade opravke autobuskih stajališta - naveli su iz Direkcije za izgradnju.

Građanin koji je ukazao na problem kaže i da mnogo đaka putuje iz sela, a da autobusi često kasne, te su deca izložena lošem vremenu na stajalištima u selu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Natali

    12:36 // 21. 9. 2018.

    Ne razumem narod! Toliki kontrasti u društvu,esencijalne potrebe još nisu rešene u društvu, 21.vek! A ovamo gradimo "Tramp imperije" za rijaliti!?

  • Aperkat

    04:50 // 21. 9. 2018.

    Vidi sliku-zaprlozeno,korov,otpaci...Vreme stalo...

  • Mara

    11:11 // 20. 9. 2018.

    Biće i to.Kod nas bar narod šta traži to i dobije

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: