Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:30, 21. 1. 2023.

| Društvo

Stanari Despotovačke u Nišu umesto obećanog asfalta dobili “živo blato” i poplavljene podrume

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
despotovačka 2
Decenijama nemaju asfalt, a sada imaju i nove probleme; foto: čitalac

Radovi na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži stanovnicima Despotovačke u Nišu doneli su više štete nego koristi, jer kažu da ulica nakon njih nije sanirana, pa se voda sliva u dvorišta i podrume. Pitaju ko će da im nadoknadi štetu i žale se da je za pešake neprohodno, da je “živo blato” i da sve to traje već godinu dana.

despotovačka 4 Često su im poplavljena domaćinstva; foto: čitalacMeštanin Saša više puta je kofama izbacivao vodu iz podruma i ističe da isti problem imaju i komšije. Prvi put mu se, kaže, u kući pojavila i vlaga, dok malter otpada.

Svuda imamo vlagu, do sada je nikada nismo imali. U dvorištu komšija pored nas sakupi se toliko vode da se napravi jezero i onda i ta voda ulazi i kod nas u podrum - žali se on.

Januara 2022. godine radove u Despotovačkoj ulici obišli su gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, direktor JKP Naissus Goran Milosavljević i predsednica Opštine Pantelej Nataša Stanković. Iz Grada je tada istaknuto da će ulica nakon 40 godina i brojnih žalbi stanovnika dobiti i asfalt.

sotirovski milosavljević stanković despotovačka Nadležni se fotografisali u ulici; foto: ni.rsAsfalt još nije dobila, ali je nakon radova na cevima dobila novi sloj zemlje, koji je ulicu učinio višom, tako da zaštitni bedemi više ne mogu da spreče da se voda sliva ljudima u dvorišta i podrume.

Kad su kopali ulicu, višak zemlje ostao je sa strane, nisu ga poravnali iz Vodovoda, a onda su dovezli novi sloj, koji su ostavili tu i koji preskače potporne zidove, koji inače štite kuće od atmosferskih voda, da se ne slivaju dole. Dok su obavljali radove, polomili su i deo tog potpornog zida, verovatno onim teškim mašinama - objašnjava Saša.

Dodaje da su sakupljači vode takođe zatvoreni i da zato voda nema gde da otiče, osim u domaćinstva.

despotovačka 1 "Živo blato"; foto: čitalacTvrdi da mesecima apeluju na nadležne da ponovo obiđu ulicu i reše problem, ali da se neki pomak desio tek pre nekoliko dana - skinuli su jedan sloj zemlje.

Došli su pre neki dan i skinuli jedan sloj zemlje, ali ništa nije bolje. Katastrofa je, teško se ovde živi i funkcioniše. Obezbedio sam na neki način da voda ne ulazi u dvorište, ali posle prve jače kiše biće ista priča - navodi Nišlija.

Zato se on i njegove komšije nadaju da ove zime neće biti većeg snega jer su zabrinuti da će tek tada imati ogromne probleme.

despotovačka 6 Stanovnici već dugo traže asfalt, ali ranije je ulica bila prohodnija; foto: JVOsim toga što su im domaćinstva često poplavljena, sama ulica je skoro neprohodna za pešake, “kao živo blato”, opisuje Saša.

Dok on pita ko će im i kada nadoknaditi materijalnu štetu, iz Grada Niša, Opštine Pantelej, Naissus-a i Direkcije za izgradnju grada ne odgovaraju na pitanja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragan

    08:48 // 31. 1. 2023.

    Pitam se kakav je ovo cirkus od tzv drzave kada gradjani svakodnevno protestuju,a jedni te isti se smenjuju na vlasti...ovde izgleda lud zbunjenog...ima li ovo kraja,dna ili neceg slicnog???

  • Djura Djuric

    13:34 // 23. 1. 2023.

    Ma i ulice koje asfaltiraju,veoma brzo se seku,krpe,a onda zakrpe tonu ,pucaju i pretvaraju se u kratere !!! Nestrucni izvodjaci,partijski mocnici,lovatori,Medjarci itd. Nema nama pomoci,mafija na svakom koraku !!!

  • Rosa

    17:02 // 22. 1. 2023.

    Svi vi zluradi ste mnogo jadni! Stidim se što ste moji sugrađani! Politika vam je razum pomutila i toliko vas je zaslepila da ni ono što vam je pred očima ne vidite. Jadno! Duše vam izgledaju kao ova ulica!

    • Torpedo

      19:04 // 22. 1. 2023.

      Tacno ! Kakvi su to gradjani, kad deceniju veruju laznim predizbornim obecanjima, zadovaljavaju se predizbornim paketima i ne haju za buducnost svoje dece, koje gnjacaju po blatu, iduci u skolu ili fakultet, ili treba da nosaju dva para cipela,kad izadju u grad ?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: