Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:39, 2. 10. 2013.

| Društvo

Stanari "Đurine zgrade" zimus bez grejanja?

Autor:I.M.Izvor:Južne vesti
Vranje-Djurina-zgrada-JUZNEVESTI.jpg

Ukupno 250 stanara Đurine zgrade u vranjskom naselju Ledena Stena mogli bi da ostanu bez grejanja jer je kotlarnica vlasništvo firme koja je zaplenjena i sada sa njom gazduje Direkcija za upravljanje oduzetom imovinom.

Stanari tvrde da imaju ugovore sa preduzećem „Europetrol Vranje“ koji obavezuju vlasnika kotlarnice da održava mrežu i isporučuje toplotnu energiju, ali pošto je imovina privremeno oduzeta, stanovnici Đurine zgrade su nedoumici kako da reše problem grejanja jer ne postoje tehnički uslovi za alternativne vidove grejanja.

- U zgradi ima male dece i starih ljudi. Smatramo da su ugrožena naša najpre ljudska prava. Mi razmišljamo o tome da tužimo Direkciju, koliko god to delovalo apsurdno tužiti Ministarstvo pravde – pričaju stanari.

Oni kažu da su se još u julu obratili i Europetrolu i Direkciji, ali da odgovora nema.

- U međuvremenu razgovorali smo sa nadležnima iz preduzeća „Novi dom“ kako bi smo se priključili na sistem daljinskog grejanja, međutim, zbog postojećih ugovora to je za sada nemoguće – kaže Snežana Radivojević, koja je, da apsurd bude veći, prodala stan veće kvadrature kako bi zbog grejanja prešla da živi u ovoj zgradi.

Podsetimo da je reč o oduzetoj imovina Bobana Stojiljkovića zvanog Đura koji je uhapšen aprila 2011. godine jer se dovodi u vezu sa narko klanom Darka Šarića.

Direkcija za upravljanje oduzetom imovinom pri Ministarstvu pravde, pored Stojiljkovićeve benzinske stanice „Euro-petrol“, oduzela je i kotlarnicu iz koje se greje zgrada, a stanari koji imaju validne ugovore sa firmom “Europetrol” ostali su bez grejanja.

U Direkciji tvrde da je jedini razlog zbog čega je grejanje dovedeno u pitanje nagomilano dugovanje koje, zaključno sa 18. septembom, iznosi ukupno 1.176.472,05 dinara. 

Stanovnici takozvane Đurine zgrade, iako se on zvanično ne pominje kao investitor, već su stanovi kupovani od  firme „Aguš“ gradnja, kažu da nikada nisu imali problema sa grejanjem dok je kontroverzni vlasnik pumpe bio na slobodi.

U Vranju se još dve zgrade vode kao „Đurine“, jedna u centru grada, a druga u Donjem Vranju, međutim, ovi stanari su imali više sreće jer je grejanje u ovim zgradama regulisano putem Novog doma.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: