Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:12, 29. 8. 2017.

| Društvo

Stanari: EPS mora da prestane sa kršenjem zakona

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
Elektrodistribucija Niš
Radnici EPS-a skida plombe građanima?; Foto: Elektroprivreda Srbije

Zbog toga što, kako tvrdi Udruženi pokret slobodnih stanara, Elektrodistribucija “bez dokaza" konstatuje navodnu krađu struje, nakon čega traži od građana da kupe novo brojilo i plate njegovo izmeštanje i isplate stara dugovanja, što je, kažu, protivzakonito, oni traže da se prestane i sa tim i da se ovo preduzeće sankcioniše.

Kupovina novog brojila, kažu u UPSS-u, nije obaveza građana, već Elektrodistribucije i dodaju da je to "višemilionska zloupotreba ovog preduzeća".

Prema podacima Centra za zaštitu potrošača "Forum", na teritoriji grada Niša je u poslednje 3 godine najmanje 2.500 porodica ostalo bez struje zbog navodne neovlašćene potrošnje, a neke od njih žive bez struje i po tri godine. EPS ostavlja bez struje i porodice sa bebama, starima i bolesnima, što zakon zabranjuje - rekli su Stanari.

Pojedini građani, dodaju Stanari, čak sumnjaju da su im plombu na brojilima oštetili ili uklonili upravo radnici EPS-a.

Inače, pored zahteva da Elektrodustribucija prestane da nalaže građanima da sami kupuju brojila i da ne isključuje struju domaćinstvima u kojima ima beba, starih ili bolesnih, Stanari zahtevaju i da Agencija za energetiku oštrije kontroliše i sankcioniše ovo preduzeće.

Da Agencija za energetiku oštro, a u skladu sa Zakonom sankcioniše EPS u svim slučajevima kada ona ne poštuje odluke Agencije o poništenju odluka EPS Distribucije kojima se odbijaju zahtevi građana za privremeno uključenje struje kao navodno nepotpuni, te nalaže ponovno odlučivanje EPS Distribucije u tim predmetima - navodi se u zahtevu UPSS-a

U Udruženom pokretu slobodnih stanara su kazali da će sve zahteve u 14. tačaka, donetih na tribini "Električna energija – javno dobro ili monopol?", poslati na adrese 20 institucija, među kojima je i Predsedništvo, sudovi, ali i Delegacija Evropske unije.

Dokumenti za preuzimanje

  1. Zahtevi stanara upućeni na adrese 20 institucija (preuzmi) - 518.58 KB
Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Djoka

    05:18 // 30. 8. 2017.

    Full Hd kamera gleda u brojila, dođi da ih štetiš da vidiš kako će slika da ti završi po internetu!

  • greska

    01:31 // 30. 8. 2017.

    ce lajete ispod pogresno drvo ti koji su pravili takve gluposti obicnim ljudima su u gradsku kucu ! ako negde treba da se ide pravac centar !

  • Sava

    22:51 // 29. 8. 2017.

    Strasno je na sta su sve spremni, a nadlezni cute. Ovo je sve cesca pojava i prelazi u sindrom! Sto je mnogo, mnogo je!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: