Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:21, 22. 2. 2023.

| Društvo

Stanari Kopernikove traže da im ulica bude jednosmerna zbog više mesta za parking

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
Kopernikova ulica (1)
Problem parkiranja stanari Kopernikove kažu da je svake godine sve veći; foto: Čitalac

Zbog nedovoljnog broja parking mesta stanari Ulice Nikole Kopernika u Nišu primorani su, kako kažu, da se parkiraju i na zelenim površinama i tvrde da je to rezultiralo svakodnevnim kaznama Parking servisa. Jedno od rešenja pojedini stanari vide u tome da ulica postane jednosmerna i da se deo pretvori u paralelna parking mesta. Iz Grada kažu da je to potencijalno dobro urbanističko rešenje.

Kopernikova ulica (2) Parking servis svakodnevno u Kopernikovoj piše kazne; foto: Čitalac Stanari stambenih zgrada u ovoj ulici napominju da je poslednjih godina parkiranje veliki problem u ulici, a dodaju da su renoviranjem ulice podignuti ivičnjaci, te su izgubili nekoliko parking mesta kod “Idee”, pored koje je zabranjeno parkiranje zbog istovara robe.

Nišlija koji živi u zgradi preko puta “Idee” kaže je zbog nedostatka parking mesta bio prinuđen da automobil parkira na zelenoj površini pored igrališta za decu na kome svakodnevno njemu i ostalim komšijama zaposleni u Parking servisu pišu kazne.

Pre nekoliko dana napisali su kazne svima nama koji smo parkirani na zemljanoj površini, a pravih parking mesta nema. I to nisu svima, u tom delu kod igrališta parkiramo se u nekoliko redova, jednom redu su napisali kaznu, drugom nisu. Kada sam ih pitao zbog čega selektivno pišu kazne dobio sam odgovor da ih je mrzelo da pišu više - kaže ovaj Nišlija.

Kopernikova ulica (3) Predlažu da se naprave paralelna parking mesta duž cele ulice, a da Kopernikova postane jednosmera; foto: Čitalac Za njegovog komšiju parkiranje je takođe veliki problem, ali u razgovoru sa ostalim stanarima došli su do zaključka da bi jedno od rešenja moglo biti da Ulica Nikole Kopernika postane jednosmerna i da se jedna strana ulice pretvori u paralelna parking mesta.

Nije da smo prezadovoljni idejom da ulica bude jednosmerna, ali trenutno ne vidim drugo rešenje, jer je činjenica da nemamo gde da se parkiramo, ali i to da ovde nema gde da se parking i napravi. Uz već postojeća zvanična parking mesta, paralelnim parkiranjem duž cele ulice, biće mesta i za stanare okolnih ulica - rekao je jedan od stanara.


Iz Grada kažu da je to potencijalno dobro urbanističko rešenje

Kopernikova ulica Parkiraju na zelenim površinama;foto: Čitalac Glavna urbanistkinja Niša Tanja Obradović rekla je to može biti dobro saobraćajno rešenje za stanare Ulice Nikole Kopernika, ukoliko može da unapredi postojeće stanje, ali i zadovolji saobraćajne kriterijume. Iz Gradske uprave za komunalne delatnosti i inspekcijske poslove kažu da će svaki predlog koji im građani Niša pošalju na mejl razmotriti i nakon izlaska na teren utvrditi da li je ostvarljiv ili ne.

Mi smo u obavezi da odgovorimo na svaki mejl koji nam građani pošalju. Bilo bi dobro da nam predstave svoj plan i viziju kako misle da bi ulica trebalo da izgleda i da nam daju predlog. Naše službe će izaći na teren i videti da li ima uslova i ako nema reći će zašto nema i ponuditi alternativno rešenje - kažu iz Uprave.

Prema rečima nadležnih iz Uprave za komunalne delatnosti i inspekcijske poslove, izlazak na teren je obavezan jer za svaku ulicu u gradu važe drugačiji kriterijumi.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milan

    23:09 // 26. 2. 2023.

    A mi koji od rodjenja zivimo preko puta vojne bolnice i vodimo se na ulici dr.Zorana Djinjica gde ste zabranili parking ispred zgrade i stavili kocku, gde mi da parkiramo? Posto su nikle u svakoj sporednoj ulici po nove 4 zgrade gde su bile kuce, a stare zgdrade nadogradili gde mi da parkiramo? Ima li neko resenje il da blokiramo ulicu dr.Zorana Djinjica dok se i za nas ne resi parking prostor???

  • Ricardo

    08:36 // 23. 2. 2023.

    Jednosmerne ulice su svuda u evropi normalna pojava. Imalo bi dovoljno mesta za parkiranje, manje udesa. Problem je šta da radi parking servis. Ja živim tu 65 godina i to je jedino rešenje.

  • Срба

    01:59 // 23. 2. 2023.

    Пази оправдање- “приморани” су да паркирају на зеленим површинама! Лудило.
    ОЛЕШИО би новчаним казнама сваког ко је паркирао на травњаку и ровари земљу сваки дан правећи блатњаве каљуге у сред града! Али, пошто су већина скоројевићи и дођоши, блато им не смета. Подсећа их на родни крај. Битно да имају по двоја-троја кола. Да се види раскош, бре. па комшија из родно Дудулајце да пукне од муке!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: