Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:40, 29. 11. 2023.

| Društvo

Stanari Rentgenove i Pasterove ulice zaustavili radove, sumnjaju da između zgrada prave ulice

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
Rentgenova
Građani zaustavili radove; foto: S. V.

Radovi u međublokovskom prostoru između Rentgenove i Pasterove ulice uznemirili su građane koji sumnjaju da između njihovih zgrada niču nove ulice. Visoki ivičnjaci, “zarobljeni automobili” i nedostatak parking mesta i strah od poplava naterali su ih da zaustave radove i pitaju nadležne “šta se ovde radi?”. Konkretan odgovor nisu dobili već su dobili poziv za sastanak.

Rentgenova (2) Strahuju da između zgrada niču ulice; foto: S. V. Već petnaestak dana stanari ne znaju ko izvodi radove, koliko će trajati i šta se planira jer tabla ne postoji. Dejan Đorđević iz Rentgenove priča da su u početku mislili da se radi na uređenju prostora, a onda je sve počelo da izgleda drugačije.

Prvih nekoliko dana nismo reagovali, niko nije pominjao izgradnju dvosmernih ulica, a sada sve liči na to. Pritom nijedna od ovih ulica nema prateću infrastrukturu, čitav prostor između Rentgenove i Pasterove ulice je niži i sva voda se inače tu sakupljala, ali je to zemlja uspevala da upije. Međutim, ako sad budu asfaltirali ulice postavlja se pitanje gde će ta voda da ode, zelenila više nema - priča Đorđević.

Rentgenova (4) Ne mogu da otvore garaže; foto: S. V. Visoki ivičnjaci onemogućavaju stanarima da otvore vrata svojih garaža, pa su neki automobili danima “zarobljeni”.

Tri garaže ne možemo da otvorimo, a šest garaža je opkoljeno ivičnjacima i napravljeno je pravo, jezero, prva jača kiša će ih potopiti. Ne znamo šta rade i zbog te neizvesnosti okupili smo se ovde da bismo negodovali protiv izgradnje koja je očigledno stihijska i neorganizovana - kaže Dejan Đorđević.

IMG-480dd29c855f59a85ecb93c23fbcc836-V "Šta se ovde radi?"; foto: S. V. Nezadovoljne građane posetili su v. d. direktora Zavoda za urbanizam Ivan Grmuša i v. d. direktora Direkcije za izgradnju Zoran Prokić i od njih su stanari tražili objašnjenje.

Šta se ovde radi? Da li je ovo uređenje međublokovskog prostora ili se menja namena zemljišta. Koliko mi vidimo, ovde niču neke nove ulice, mi decenijama unazad imamo problem nedostatka parking mesta, verovali smo da se radi na tome, međutim kako radovi idu vidimo da će doći i do smanjenja parking mesta i novih ulica. Nema trotorara, ja prvi ne želim da svoje dete iz zgrade pustim direktno na ulicu - rekao je jedan stanar.

Konkretan odgovor nisu dobili, ali su dobili poziv na sastanak i obećanje da će radovi stati dok se zajedno ne dogovore.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Naissus

    17:53 // 30. 11. 2023.

    Ma to će vam reši Petar iz SNS čim "preripe celzijusa". On će lično da se zauzme za to pitanje, ništa se ne brinite

  • BPetrović, pučki anal/iritičar

    13:58 // 30. 11. 2023.

    SRBI....
    Najgori narod u Univerzumu
    To je definitivno valjda svima jasno na planeti.
    Osim srbima, a lepo im je pre 100 godina TO ISTO govorio gospodin Arčibald Rajs
    Nisu ga čuli.
    Geni si kod vas srba JAČI od razuma.

  • Petar

    12:10 // 30. 11. 2023.

    Sta hocete, to je za "dobrobit" vase dece.
    Prolazio sam tuda pre izvesnog vremena i videh radne masine. Rekoh, napokon da im se uredi parking. Kad ono, sipak. Zeznuli vas.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: