Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:37, 23. 8. 2022.

| Društvo

Stanari Triglavske ponovo sprečili radnike EDS-a da im skinu strujomere, reagovali policija i Hitna pomoć

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
triglavska3
Borba stanara i radnika EPS-a; foto: T. T.

U Triglavskoj ulici u Nišu ponovo je došlo do verbalnog sukoba između stanara i radnika Elektrodistribucije Srbije koji su pokušali da im skinu strujomere. Reagovala je policija, kao i Hitna pomoć koja je odvezla čoveka kome se slošilo, jer je i njegov strujomer je bio na listi za skidanje.

Dve godine je prošlo od kako su radnici ED-a poslednji put pokušali skinu strujomere. Bez ranije najave ili obaveštenja, jutros su ponovo došli sa spiskom strujomera koje treba da poskidaju, zbog, kako su objasnili, dugovanja i nelegalnih priključaka. Na pitanje novinarke Južnih vesti da li imaju nalog, radnici su pokazali na spisak stanara, što je bio glavni razlog zbog koga im stanari nisu dozvolili da odnesu strujomere. triglavska2 Stanari traže da nalog; foto: T. T.

Stanari tvrde da sporni spisak ne prestavlja nikakav nalog po kom bi mogli da ljude skidaju sa mreže, već da se radi o samovolji javnog preduzeća. Pored verbalnog sukoba, došlo je i do incindenta kada se jedan od stanara onsevestio, zbog čega prevezen kolima Hitne pomoći.

Čovek je od stresa pao, slošilo mu se, jer hoće da mu skinu strujomer zbog nekog dugovanja od ko zna kada, a živi od socijalne pomoći, odakle da plati struju? Ima maloletnog sina, pa kada dođe račun za struju jel da njemu kupi hranu sa 9.000 dinara ili da plati struju - upitao je jedan od stanara.

triglavska Hitna pomoć odvezla čoveka kome se se slošilo; foto: T. T.Kako se tenzije između građana i radnika EDS-a nisu smirivale, došlo je i do međusobnih provokacija, a na poziv stanara došla je i policija.

Policijski službenici objasnili su okupljenima da ne smeju da sprečavaju radnike u obavljanju svog posla, a da sporne stvari oko priključaka rešavaju sa EDS-om ili sudskim putem, kao i da je zbog uznemirenosti stanara posao odložen za nekoliko dana, kada će radnici EDS-a ponovo doći.

Mi ne znamo šta da radimo, radnici su nam pretili ako im ne dozvolimo da skinu strujomere, da će isključiti struju u zgradama i onda svi ispaštamo. Mora da se nađe neki sistem, u ovoj zgradi žive socijalno ugroženi ljudi, oni koji duguju nemaju odakle da plate, a sa druge strane ipraštaće svi stanari, ali ako dođu sa pravim nalozima niko ih neće sprečavati- objašnjava Nišlija.

Neki od stanara ističu da postoje komšije koje imaju dugovanja i samostalne priključke, ali da je najveći problem to što radnici dolaze bez prethodnih najava, rešenja i naloga.

Inače, kako su Južne vesti ranije pisale, problemi stanara dolazili su i do suda, dok je protiv pojedinih EDS podnosio tužbe koje je Sud odbacivao i stanari uzvratili tužbama. Tužili su Distribuciju zbog neovlašćenog skidanja plombe, a postupak je još bez epiloga.

Na zvanična pitanja, iz EDS-a do objavljivanja ovog teksta nisu odgovorili.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mrk

    13:19 // 25. 8. 2022.

    Placam struju i ne sekiram se vise se sekiram za one pare sto mi ostale sta ce deca da mi jedu ali izmirim svoj dug...

  • Robin Hud

    11:02 // 24. 8. 2022.

    Kada ce daju informaciju zasto u Duvanistu (verovatno i drugim delovima grada) iskljucuju struju ujutru oko 5h na 15 do 30 minuta i time ugrozavaju uredjaje prikljucene na struju?

    • Peroo

      23:05 // 24. 8. 2022.

      Ne branim nikog ali nije tacno. Nikad nije bilo na pola sata bez struje, ako bude, bude na par minuta. Verovatno prebacuju neko napajanje, nesto, ne znam, ali pola sata nije tacno... Razumite i njih. Rade sa starom opremom. Nije ulagano godinama.

  • Ivan

    00:21 // 24. 8. 2022.

    Ne mogu da seku struju celoj zgradi jer je to protivzakonito isto kao i skidanje strujomera bez naloga. Policija je tu da stiti gradjane i sprovodi zakone a ne da glume gorile sluzbenicima ED. Kakav je to nalog bez pecata sa spiskom stanara kao u Tesnoj Kozi?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: