Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:30, 22. 12. 2015.

| Društvo

Stanari: Vodovod da dostavi podatke

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
490x370-490x370-protest-skupstina2.jpg
Stanari istražuju Vodovod; foto: JV arhiva

Na prve zahteve Udruženja predsednika skupština stanara iz Niša, Javno komunalno preduzeće “Naisus” odgovorilo je polovično, a pododbor stanara za Vodovod traži podatke o broju zaposlenih, putovanjima menadžmenta i javnim nabavkama.

Stanari su nakon Toplane i “Parking servisa”, formirali i pododbor za “Naisus”, ali saradnja sa ovim preduzećem nije počela idealno.

Neka dokumentacija je dostavljena u celosti, kao što su odluke o cenama, a neka delimično - podaci o zapošljavanjima, dok su za službena putovanja stanari upućeni na sajt Vodovoda.

Na sajtu na koji smo upućeni podaci traženi podaci nisu iskazani - kažu stanari.

Zato su menadžemntu ovog niškog preduzeća upućeni Zahtevi o pristupu informacijama od javnog značaja, a do nekih saznanja su, kako kažu u Udruženju već došli.

Pododbor za praćenje poslovanja JKP “Naisus” je već došlo do nekih saznanja koja se tiču preduzeća i biće prezentovane javnosti nakon obrade istih - poručuju stanari.


Ne poklapa se broj zaposlenih

Slavoljub Savić, predsednik pododbora za Vodovod, kaže da se u dokumentima o broju zaposlenih koje je Vodovod dostavio ne poklapa broj zaposlenih iskazan na kraju 2014. godine.

Nama su dostavili da su 2014. godinu završili sa 782 radnika, a u Izveštaju o poslovanju preduzeća za istu godinu piše da ih je bilo preko 800 - kaže Savić.

Zbog ovih neslaganja od menadžmenta je zatražen podataka koliko je radnika primljeno od 2012. godine na ovamo, a koliko do tada.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • др јаков Златар

    10:16 // 23. 12. 2015.

    Враћамо се у 1945. годину, кад су грађани упадали у институције и установе и преслишавали запослене.То што ови раде, у демократској и цивилизованој земљи раде СУП тужилаштво ДРИ буджетска инспекција, финансијска полиција...а не непозвани грађани.
    Наравно да треба, ригорозно проверавати пословање предузећа која послују средствима из бужета, али зна се ко сме то да ради.

    • dr Mie

      14:27 // 23. 12. 2015.

      Ova vlast nas je unazadila pa ne moze da se rasvestimo.Decembra je donet zakon o zabrani zaposljavanja,a ovi,jurnuli,kao da je donet Zakon o masovnom zaposljavanju.Nema nam druge nego da se samoorganizujuemo i smenimo ovu vlast !

  • ivo erić

    20:36 // 22. 12. 2015.

    Preko 500 PARTIJAŠA moraju Nišlije da izdržavaju samo u VODOVODU a po ostalim Budžetskim Ustanovama ni broj im se nezna . Ma, čista PROPAST !!!!!!!!!!!

  • shaft

    20:27 // 22. 12. 2015.

    Vodovod-u kancelariji 5 stola i 5 stolica,dodje sesti,malo proseta po zgradi,da jed(n)an izadje na kafu ili pus-pauzu i tako u krug."Ambasador "zvrji prazan,mogli bi tamo da se presele.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: