Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:30, 18. 1. 2023.

| Društvo

Stanari Vranjanske ulice u novoj godini sa starim problemom - plave kante se prazne tek nakon poziva

Autor:Lana StanisavljevićIzvor:Južne vesti
Otpad, plava kanta
Kante se prazne tek nakon poziva; foto: Lana Stanisavljević

U Vranjanskoj ulici u Nišu, stanari koji odvajaju reciklažni otpad u plave kante tvrde da one nisu ispražnjene skoro mesec dana. Ispražnjene su danas, ali tek nakon brojnih poziva. Dodaju i da nije prvi put da se ovo dešava, a ovaj problem javlja se na dva do tri meseca. Iz JKP Mediana nismo dobili odgovore na pitanja.

Stanarka ove ulice Irena Milić kaže da je 9. januara uputila mejl Javnom komunalnom preduzeću Mediana sa pitanjem kada će plave kante biti ispražnjene, jer kako kaže, u trenutku pisanja mejla kante su bile pune skoro tri nedelje. Odgovor je dobila 11. januara, uz izvinjenje, obrazloženje da dinamički plan pražnjenja plavih kanti nije mogao biti ispoštovan zbog tehničkih problema i obećanje da će kanta biti ispražnjena u najkraćem mogućem roku.

To se desilo 7-8 puta. Nakon mog poziva, kante budu ispražnjene, uz izvinjenje i obrazloženje da taj kamion nije radio. Ovog puta, nisu ispražnjene pre Nove godine. Čekala sam, nisam odmah zvala, bili su praznici, gužva… Kada sam videla da ne dolaze ni posle, poslala sam mejl da vidim šta se dešava. Možda ovo neko i ne vidi kao veliki problem, ali zamislite na primer flašu od mleka koja stoji tamo nedeljama - kaže ona.

Kante su ispražnjene danas, ali kao i prethodnih meseci, to se desilo tek nakon brojnih poziva i zahteva da se one isprazne.

Na pitanje koji tehnički problemi sprečavaju poštovanje dinamičkog plana pražnjenja plavih kanti, odgovore od JKP Mediana nismo dobili do trenutka pisanja teksta.

Podsetimo, građani su se preko aplikacije “Prijavi problem” već žalili na prepune kontejnere na niškim ulicama, a nakon što je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski javno kritikovala rad JKP Mediana, prvi put u istoriji ovog preduzeća uvedena je i treća smena.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Mixajlo

    19:59 // 21. 1. 2023.

    Nema ko da vozi kamione, svi otišli u parking servis, tamo je prava lova

  • Branka Petrovic

    19:21 // 19. 1. 2023.

    U Vranjanskoj kako rekose prazne kante po pozivu u Ilije Krstica Žutog ne prazne ni po pozivu.Poslala sam mail sa pitanjem kada će se izbaciti kante koje stoje vec mesec ipo dana na ulici rekli su da imaju tehničkih problema i da će to regulisati u najkracem roku.Ali...i dalje kante stoje i cekaju neki rok ...

  • Dejan Radenkovic

    19:17 // 19. 1. 2023.

    I do dana danasnjeg plave kante za smece nisi ispraznjene. U ulici Majora Tepica I okolnim ulicama jos od pre nove godine. Sta je problem? Da li neko zna?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: