Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:20, 15. 2. 2016.

| Društvo

Stanari: Zapošljavaju rođake, a nenadležni za nepotizam

Autor:M. V.Izvor:Južne vesti
490x370-stanari-tribina1
Udruženje predsednika skupština stanara; foto: JV

Izjavu zamenika gradonačelnika Niša Ljubivoja Slavkovića i većnika Miloša Banđura da Gradsko veće nije nadležno za nepotizam, Udruženje stanara smatra sramnim pokušajem skidanja odgovornosti i podseća da je Slavković “sam priznao da je zaposlio ćerku u javnom sektoru”.

Kako kažu iz ovog Udruženja, za komunalnu i politiku uopšte najodgovorniji su političari koji se nalaze na čelnim funkcijama, koji odlučuju o tome kako će poslovati komunalni sektor, kako će raditi gradska birokratija i kakvu će politiku sprovoditi vladajuće partije.

U tom pogledu su dvojica rečenih političara, uz sadejstvo gradskog političkog kora, odgovorni za sve što se dešava u etabliranom delu javnog života. Kako zamenik gradonačelnika i gradonačelnik sada nisu ni za šta nadležni, kada i gde se izgubila ta nadležnost? Po kom osnovu primaju platu? - pitaju iz Udruženja predsednika skupštine stanara.

490x370-vece Ljubivoje Slavković i Miloš Banđur; foto: JVOni se pitaju i da li se iko u ovom gradu može zaposliti u javnom sektoru ukoliko ne poseduje podobnu partijsku knjižicu, ili ako iza njega ne stoji rođački ili prijateljski lobi. Stoga je, prema njihovom mišljenju, izjava da uticajni političar nema veze sa nepotizmom “jednaka izjavi da postoji drveno gvožđe”.

Oni generišu nepotizam i stranačko zapošljavanje, i to je notorna istina koju znaju svi. Ljubivoje Slavković je sam javno priznao da je zaposlio ćerku na lukrativno radno mesto u javnom sektoru. To nije nepotizam? - dodaju iz Udruženja.

Podsetimo, nakon spornih zapošljavanja rođaka funkcionera SNS-a u Direkciji za gradski prevoz, Slavković i Banđur izjavili su da za nepotizam, funkcionisanje javnih preduzeća i ponašanje direktora nije nadležno Gradsko veće.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • biba

    06:22 // 16. 2. 2016.

    Ovo je postala svakodnevica,namina i razina deca,na dobra mesta,što manje posla to više para,a ostali na birou i kod privatnika,za sitne pare.Žalosno...Nadležnost...

  • mara

    22:21 // 15. 2. 2016.

    Sramota.Pošten narod sedi na birou ili radi kod privatnika,od jutra do sutra a mamina i,tatina deca varaju znala,što lakši posao to veća plaža.Žalosno...

  • Čiča

    18:38 // 15. 2. 2016.

    Sve je to u redi i svaka čast za proteste, ali koliko ja znam i svi znaju a prave se da ne znaju, pa Guska zapošljava u Direkciji i moli da zaposli rođake gradskih organa vlasti i koliko znam Guska Stanković je URS a ne SNS.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: