Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:45, 24. 5. 2022.

| Društvo

Stanari čistili dvorište u centru Niša, izneli deset velikih kesa sa smećem

Autor:T. RadovanovićIzvor:Južne vesti
Nade Tomić dvorište
Apeluju na sugrađane da budu odgovorni; foto: čitalac

Četvoro stanara zgrada na uglu ulica Nade Tomić i Svetozara Markovića, u užem centru Niša, spontano su se okupili da počiste dvorište i smećem napunili deset velikih kesa. Podsećaju sugrađane da to nije deponija i apeluju na nadležne da urede mobilijar za koji kažu da više nije ni nebezbedan, već potpuno neupotrebljiv.

nade tomic 2 Mnogi stanari u tom dvorištu su odrasli uz fudbal i igre u pesku. Odgovornost i krivicu za to što se ono pretvorilo u malu deponiju pripisuju sebi.

Više ne živim tu, ali sam za vikend bio tu kod bake i kad sam video dvorište kroz prozor dobio sam nagon za povraćanjem. Bilo mi je neverovatno da toliko smeća može da bude na jednom mestu i da za to niko ne mari - priča Nišlija.

Kaže da je želeo da izbegne priče o prebacivanju odgovornosti i nadležnosti, pa je kupio kese za smeće i rukavice i sam počeo da čisti. Brzo mu se pridružilo još troje stanara.

Bilo je mnogo posla. Napunili smo deset kesa koje su zapremine po 150 litara. I to nismo sve završili. Ostale su grane koje smo počupali i koje fizički nismo mogli da iznesemo. Pisao sam Mediani da bih voleo da dođu i pokupe to. Trebalo nam je tri sata da to sve pokupimo - objašnjava stanar.

nade tomic 3 Ističu da ih nije iznenadilo što su u dvorištu našli i nekoliko kesa sa smećem koje je neko izneo iz stana i umesto u kontejner ostavio tu, jer, kažu, dvorište zaista liči na deponiju.

Mobilijar nisu mogli sami da urede, pa apeluju na nadležne da to učine. Deca se tu odavno ne igraju jer je od klackalice ostala šuplja cev, od klupica beton i po nekoliko dasaka, a ljuljaške su rashodovane i rđave.

Odradili smo jedan deo posla. Za drugi treba da dođe neko sa ozbiljnom mehanizacijom i da prvo odnese to granje, zatim da sredi mobilijar i postavi kante - kaže stanovnik.

Inače, dvorište je u samom centru grada, u blizini je obdanište, a u okolnim zgradama živi više od 1.000 ljudi.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ljiljana Radojkovic

    20:38 // 28. 5. 2022.

    Sramota MEDIJANA prljavstine svuda staze lose Rupe svuda .Gazde pasa ne skupljaju dömer.Velika gospoda.Nogde saobracajne policije vozi se kao na TRKAMA.

  • Don Kihot

    07:49 // 25. 5. 2022.

    Iskrene pohvale za ljude i za građane koji su se spontano organizovali i doprineli svome okruženju i društvu, ali se postavlja pitanje dokle ćemo da pokrivamo nesposobnost vlasti i čelnih ljudi na svim nivoima.

  • Каурин

    06:35 // 25. 5. 2022.

    Локална власт у Новом Саду сваке године уреди десетак оваквих простора између зграда... То није никакав новац за град, а људима који ту живе даје сасвим другачију слику и садржај. Оно што НС нема, а био би корак напред за Ниш јер се и тамо уништава можда и горе него овде, је да се именују локални људи који би водили рачуна о томе!
    Нисмо ми овде ни глупи ни некултурни као што на северу мисле.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: