Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

23:03, 18. 8. 2016.

| Društvo

Stanare ispred Gradske kuće dočekao Bulatović

Autor:M. V. Izvor:Južne vesti
bulatovic-foto-Vanja-Keser
Dočekali prijem posle godinu i po dana; foto: Vanja Keser

Nezadovoljne Nišlije okupljene oko Udruženja stanara, večeras je prvi put posle godinu i po dana otkako protestuju dočekao gradonačelnik Niša. Darko Bulatović je okupljenima rekao da razume njihove probleme, a oni njemu da će još više kontrolisati njegov rad.

Stanari su i dalje nezadovoljni poslovanjem Toplane - odlukom Nadzornog odbora da poveća cene grejanja, ali i time što, kako kažu, posluju tajno, kao i radom “Parking servisa”, naročito radom “pauka” koji, prema njihovom mišljenju, protivzakonito prisvaja ingerencije saobraćajne policije, snimajući nepropisno parkirana vozila.

Zato je večeras stotinak okupljenih krenulo od Toplane ka Gradskoj kući uz pištaljke i parole protiv poskupljenja grejanja.

Bulatović je rekao da ništa nije čudno što ih gradonačelnik dočekuje, jer je Gradska kuća, kaže, kuća svih Nišlija, i opet ponovio da poskupljenja grejanja neće biti.

Neće biti poskupljenja osim eventualno usklađivanja u narednim godinama, ukoliko neki energent na tržištu poskupi. Nećemo dozvoliti ni za Toplanu ni za druga preduzeća da direktori rešavanje svojih problema vide u povećanju cena usluga - tvrdi gradonačelnik.

Na povike okupljenih da treba da smeni takve direktore, on je odgovorio:

Sve ja znam šta treba da se radi, a vi treba da mi verujete, jer znam kako treba - rekao je Bulatović.


“Razumem vas, ali nema ništa džabe”

VAK-9903 Stotinak nezadovoljnih Nišlija na protestu; foto: Vanja KeserĐokica Jovanović iz Udruženja stanara, govoreći o “Parking servisu”, rekao je da će Udruženje zahtevati da se parkiranje najpre ne naplaćuje, već da se odredi koliko dugo se u kojoj zoni može parkirati, pa da se naplaćuje onima koji to prekorače.

Sva javna površina je izgrađena našim parama i ona nama pripada. Ove ulice i ove trotoare nije gradio "Parking servis" nego mi. Kako može neko da uzurpira tuđu svojinu i onda da naplaćuje njeno korišćenje? - pita Jovanović.

Na komentar gradonačelnika Bulatovića da “ništa ne može da bude džabe, jer nije održivo”, Jovanović je rekao da “gradonačelnik ima prava da se ne slaže, ali i stanari da se ne slažu sa njim. ”

Mi tražimo besplatna parking mesta jer je to naš prostor. Ali sada ćemo bar imati plodonosnu priliku da zajedno razgovaramo i polemišemo, za razliku od prethodne garniture koja nas je ignorisala, ponižavala i pisala krivične prijave protiv nas - rekao je Jovanović.

On je napomenuo i da će tražiti prazne stolice u svim javnim preduzećima, a da će kontrolisati i dalje njihov rad i o tome obaveštavati javnost na tribinama.


Parking-garaže, otpuštanja i molitva

Obraćajući se okupljenima, Bulatović je napomenuo da razume sve njihove probleme, “jer je to njegov posao”, te da je i on jedan od njih i da se “trudi da živi skromno i da se ne izdvaja, jer to zahtevaju teška vremena u kojima živimo”.

Ipak, on je napomenuo i da Niš u ovom trenutku ima niže cene grejanja nego Novi Sad i Beograd, a istakao i da je napravio pomak u radu “Parking servisa”.

U zadnjih 30 dana je 50 % manje automobila podignuto i odneto na depo. To što sam tražio od direktora, to je ispunjeno. Manje odnetih vozila je nešto što je dobro, a da se u gradu nije desilo ništa loše. Dali smo i zadatak da se reši problem imovine iza pozorišta, gde ćemo izgraditi parking-garažu. Napravićemo nadzemnu, a potrudićemo se i da napravimo još neku - rekao je gradonačelnik.

VAK-9886 Foto: Vanja KeserBulatović je na protestu najavio i otpuštanja u javnom sektoru, i napomenuo da više neće dozvoliti da se broj zaposlenih povećava. Kako kaže, ko za takav slučaj sazna, “može doći kod gradonačelnika i prijaviti, a on će preduzeti sve da se taj otpusti, a direktor smeni”.

To je teška odluka koja pada na moja leđa, da me sutra kritikuju, pljuju, ružne stvari pričaju. Zato hoću da verujem da ste vi dobili gradonačelnika, vi koji ste siromašni, vi koji ste dobri i pošteni ljudi, vi koji čekate u redu, a ne idete preko reda. Čućete vi mnogo ružnog o vašem gradonačelniku od onih kojima smetam. A ja vas molim: sve što vam je nejasno dođite i tražite, pa da vam se pojasni - rekao je Bulatović.

On je napomenuo i da živimo u veoma teškim vremenima, te da je naročito važno da se sugrađani sačuvaju od zla i da se ne iskvare

Ne dozvolimo da padnemo i posrnemo, jer nas je Bog dao na ovaj svet i dužni smo malo i božijeg da primenjujemo. A ne samo da tražimo kad nam treba, nego malo i da verujemo, malo i da se Bogu molimo - smatra gradonačelnik.


Ubuduće prijem građana ponedeljkom

Bulatović je najavio i da će ubuduće primati građane svakog ponedeljka “od 18 sati pa dokle bude mogao”, jer su ga neki kritikovali što ih prima petkom u radno vreme. Sa njima će, kaže, razgovarati o svim problemima koji ih muče i pokušati da ih reši. 

Rukovodstvo Udruženja stanara se Bulatoviću zahvalilo što je došao i što je otvoren za razgovore, ali su napomenuli da će vrlo ozbiljno kontrolisati njegov rad, kao i rad njegovih saradnika iz Gradske kuće.

VAK-9923 Foto: Vanja Keser

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Pilot

    11:20 // 29. 8. 2016.

    Šta je sa viškom zaposlenih- sa zapošjavanjem od strane Maksimovića, nakon njegovog odlaska sa funkcije. Šta je sa nagomilanim parama od plaćanja celog leta, razlike u grejanju do 22 sati u odnosu na Beograd i Novi Sad koji greju cele noći... zamajavanju naroda

  • Sasa

    10:32 // 20. 8. 2016.

    Radnici Elektronske industrije,Gradjevinara,Masinske i Jastrebca zaposljavale 2/3 Nisa. Jel' spomenuo neko njih? Kada ce biti isplaceno ono za sta su radili ti radnici nekoliko godina??? Moze li bar gradonacelnik da kaze nesto o tome ili on nista ne zna kao i prethodni gradonacelnik.

  • Dragana

    15:31 // 19. 8. 2016.

    Лоша глума Булатовића.Подршка протесту!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: