Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:52, 10. 6. 2019.

| Društvo

Stanari leskovačkog naselja Dubočica ne odustaju od odbrane zelenila

Autor:B. AntićIzvor:Južne vesti
naselje dubočica
Ponovno okupljanje stanara ovog naselja, foto: FB Dubočica u srcu

Upisivanjem želja, sećanja i lepih trenutaka u knjigu utisaka, Leskovačni su obeležili još jedan dan borbe protiv betonizacije naselja Dubočica. Građani se i dalje bore za promenu namene zemljišta na kome je planirano zidanje novih zgrada.

Ponovo su se u nedelju okupili građani između zgrada S4 i S5 kako bi iskazali nezadovoljstvo odlukom da na trenutnom dečjem igralištu “nikne” nova zgrada. Leskovčani kažu da će nastaviti sa svojim građanskim aktivizmom jer ne žele da zelenilo bude uništeno. naselje dubočica knjiga utisaka Najavljuju još kreativnih akcija, foto: FB Dubočica u srcu

Naše komšije su se probudile i ujedinile u jednoj želji - da kažemo ne urbanističkom teroru i betonizaciji našeg naselja. Naša borba nije usmerena ni protiv jedne konkretne ličnosti, ali jeste protiv savesti svih opštinskih birokrata koji su doneli ovu, po našem mišljenju, štetnu odluku - kažu građani.

Prošle nedelje su organizovali čajanku, a slične akcije najavljuju i za naredni period.


Predali peticiju za prenamenu zemljišta

Građanska inicijativa Dubočica u srcu predala je nadležnima peticiju kojom traže da se promeni Plan detaljne regulacije 6 kojim je dozvoljeno zidalje zgrada na zelenim površinama u ovom naselju. Peticiju je, kako kažu, potpisalo preko 1.700 građana.

Građevisnko zemljište u ovoj zoni proglasiti za zelene površine javne namene, zabraniti gradnju objekata višeporodičnog stanovanja i raskinuti ugovor o prodaji parcela - zahtevi su građana.

Nadležni imaju rok od 30 dana da im odgovore na zahteve.

Podsetimo, negodovanje i okupljanje nezadovoljnih Leskovčana počelo je pre 3 nedelje kada su saznali da je urbanističkim planom predviđeno zidanje novi zgrada na mestu gde se trenutno nalaze dečja igrališta.

Sa druge strane nadležni uveravaju da je sve urađeno po pravilima i da će izgradnja novih stambenih jedinica pomoći “oživljavanju” naselja.

Dokumenti za preuzimanje

  1. Peticija Građanske inicijative "Dubočica u srcu" (preuzmi) - 68.50 KB
Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: