Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:00, 11. 3. 2023.

| Društvo

Stanari na Bulevaru Nemanjića izgubili dvorište i neće betonski parking po cenu zelenila

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
Problemi stanara Bul Nem
Dvorište koje su stanari koristili postalo je gradsko građevinsko zemljište; foto: Čitalac

Stanari vojnih zgrada na Bulevaru Nemanjića kod pijace tvrde da im je uskraćeno pravo iz ugovora o trajnom korišćenju dvorišta u koji su novinari Južnih vesti imali uvid, a kupovinom stanova su ga stekli. Od 2017. godine, kažu da je zemljište prebačeno, bez njihovog znanja, u gradsko građevinsko i pripalo drugoj ulici, a nakon što je završeno zidanje zgrade, uništeno im je zelenilo i nagomilan otpad.

Problemi stanara Bul Nem (1) Problem zelenila; foto: Čitalac Problemi stanara ulaza od 40 do 46 na Bulevaru Nemanjića, kako kažu, počinju sa izgradnjom nove zgrade, kada je njihovo dvorište pretvoreno u gradilište, te je probijen zid koji je delio njihovo dvorište sa susednom ulicom, a kamioni su svakodnevno uništavali zelenilo i porušili drveće koje im je smetalo.

Grad Niš je tu parcelu 2017. godine prebacio u gradsko građevinsko zemljište, nismo bili obavešteni o tome i propustili smo priliku da uložimo žalbu, tako da sada naša zgrada ima samo dva metra oko zgrade. Iz Direkcije za izgradnju su dolazili i obećavali da će nas zaštititi, ali ništa se od toga nije dogodilo. Koliko smo čuli, spremaju se da izbetoniraju zelenu površinu i naprave veliki parking, što bi bio veliki problem za stanare nižih spratova, koji gledaju na tu stranu. Leti će biti 50 stepeni, neće biti kiseonika jer će svi drvoredi biti posečeni.- kaže jedan od stanara.

Katastar printscr Parcele na katastru; foto: prtiscr Katastar Iako imaju problema sa parkiranjem, smatraju da ne bi trebalo izbetonirati zelenilo i pretvoriti u parking, a plaše se da će obližnje firme zauzeti većinu parking mesta.

Imamo mi i dozvolu za rampu, koja je na ulazu stajala, dok nisu krenuli da zidaju tu zgradu. Rečeno nam je da će kada završe sa nekim radovima rampu vratiti, naravno to nije urađeno do danas. Kada je skinuta rampa, svi su počeli da se parkiraju gde stignu, naročito vikendom, kada nastaje haos - kaže stanar.

Bul nem 4046 Dokumenti kojima stanari potvrđuju pravo trajnog korišćenja dvorišta; foto: Čitalac Na osnovu ugovora koje su stanari Bulevara Nemanjića dostavili redakciji Južnih vesti, ugovori o doživotnom korišćenju dvorišta postoje.

Na sajtu Katastra nepokretnosti ta parcela je upisana kao gradsko građevinsko zemljište, ali ne postoje informacije od kada, ali sada pripada ulici sa kojom se njihova zgrada na Bulevaru Nemanjića graniči.

Bul nem 4046 (1) Dokumenti kojima stanari potvrđuju pravo trajnog korišćenja dvorišta; foto: Čitalac

Predlog koji su upitili Direkciji za izgradnju bio je da se stubićima zaštiti zelenilo kako je zaštićeno na početku Dušanove ulice ka Obilićevom vencu.

Stanar koji se obratio redakciji kaže da iz Direkcije za izgradnju Niša ne dobijaju odgovore na svoja pitanja, a tvrdi da je ćutanje usledilo nakon prvog izlaska na teren.

Odgovore ne dobija ni redakcija Južnih vesti kojoj Direkcija takođe nije odgovorila na pitanja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dejan B

    11:54 // 14. 3. 2023.

    Postali smo ništa od grada.

  • ilija

    16:05 // 12. 3. 2023.

    vasa gradgevina je sada u tursku napolje radi?sve ima propise pa i za one unutra u te stanove,dalecina bliskost visina itd zatim mesto polozaj u gradu pa nadalje.dobro je sto ste pismeni

  • Djoka

    12:04 // 12. 3. 2023.

    "Kada su nacisti došli po komuniste,ja sam ćutao jer nisam bio komunista.
    Kada su zatvorili socijaldemokrate,ja sam ćutao jer nisam bio socijaldemokrata.
    Kada su došli po sindikalce,ja se nisam pobunio jer nisam bio sindikalac.
    Kada su došli po mene,nije preostao niko da se pobuni."
    M.N.
    p.s.Ko razume shvatice,a ko ne razume(drvo,parking,tuziteljka,radnica,doljevac?- ODGOVOR JE SAMO JEDAN-???

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: