Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:21, 3. 3. 2016.

| Društvo

Stanari na protestu uputili zahteve budućoj vlasti u Nišu

Autor:J. C.Izvor:Južne vesti
stanari
Stanari i dalje uporni u protestima; foto: V. K.

Ispred Gradske kuće u Nišu, nakon protestne šetnje gradom, članovi Udruženja stanara rekli su da od naredne gradske vlasti, između ostalog, očekuju “prazne stolice” u svim javnim preduzećima, Gradskom veću i Skupštini, kao i prestanak partijskog zapošljavanja.

Sa transparentima, uz zvuke pištaljki i uzvike “lopovi, lopovi”, nekoliko stotina nezadovoljnih Nišlija prošetalo je od Parka Svetog Save, ulicama i bulevarima do centra i Gradske kuće.

stanari2 Protest počeo u Parku Svetog Save; foto: J. C.Na protestu je istaknuto da se i dalje od aktuelne gradske vlasti u Nišu traže ostavke, ali su upućeni i zahtevi onoj koja će doći nakon sledećih izbora.

Zahtevamo da nova vladajuća garnitura prinudi predstavnike sadašnje vlasti da u potpunosti obeštete gradski budžet koji je na mnogo načina zloupotrebljavan i nenamenski korišćen. Zahtevamo sveobuvatnu reviziju partijskog zapošljavanja i da se raspišu konkursi za sva radna mesta koja su arbitrarno popunjavale partije - poručili su iz Udruženja.

Kažu da će se zalagati za građanske posmatrače u svim javnim preduzećima, a da se, ukoliko to ne bude ispunjeno,”neće ustezati od građanske blokade vladajućih političkih centara i uprava javnih preduzeća”.

Nova vlast će odlučiti da li će u nama imati prijatelje ili neprijatelje. Kriterijume prijateljstva i neprijateljstva ćemo uspostaviti mi. Jer, mi njih hranimo, a ne oni nas - kažu u Udruženju predsednika skupštine stanara.

stanari Kao i uvek, duhoviti natpisi na transparentima; foto: J. C.Od narednih gradskih funkcionera traže transparentan rad i potpune informacije o svim kreditnim zaduženjima gradske vlasti i javnog sektora.

Tražimo od svake partije, koja učestvuje na izborima u Nišu, da njihove centrale, potpisanim dokumentom, potvrde ono što, u predizbornoj kampanji, budu nudile Nišu. Bajke o stranim investicijama neka zaborave. Interesuje nas šta one konkretno, realno, nude - ističu stanari.

protest Šetnjom i do Trga kralja MilanaNapomenuli su da je njihov stav da njihovo delovanje mora biti apsolutno samostalno u odnosu na sve političke partije, te da zato i ne izlaze na izbore.

Podsetimo, prošlog četvrtka je skoro hiljadu Nišlija je protestovalo i tražilo ostavke gradskih funkcionera. Tada su, nakon kraće pauze, nastavljeni višemesečni protesti stanara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Za bolji Niš

    10:18 // 4. 3. 2016.

    Mislim da zahtevi običnih ljudi prema ''otudjenim'' funkcionerima u gradu nisu realna iz razloga jer tako nešto nikada ne može da bude u ovoj Srbiji. Uvek će biti trange frange, kumovske veze i megadens fakulteti. Voleo bih da grešim u ovoj izjavi.

  • Zavejani grad

    09:28 // 4. 3. 2016.

    Idemo do kraja sugradjani.Ovo je vise sramota za nas.Kola polomismo,deca nam se pomrzose po skolama...porodilje bez nadoknada,psi lutalice po centru grizu..niko nista,letnje baste pune neradnika,komunalci prst u nos..setnja,setnja do kraja

  • meri

    09:25 // 4. 3. 2016.

    šta reči, kad smo počeli da se stidimo grada u kome živimo. izbegavamo da goste sa strane provedemo po gradu i pokažemo kako je mračan i sablasan, prljav i zapušten. i da kažemo kako nas pljačkaju nafilovanim računima.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: