Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:21, 3. 3. 2016.

Stanari na protestu uputili zahteve budućoj vlasti u Nišu

stanari Stanari i dalje uporni u protestima; foto: V. K.

Ispred Gradske kuće u Nišu, nakon protestne šetnje gradom, članovi Udruženja stanara rekli su da od naredne gradske vlasti očekuju “prazne stolice” u svim javnim preduzećima, Gradskom veću i Skupštini, kao i prestanak partijskog zapošljavanja.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Posteno

    19:59 // 3. 3. 2016.

    Sve je to na mestu ali sto se tice partiskog zaposljavanja, od 1945 do dana danasnjeg niko nije primljen bez veze. Ko kaze da jeste-laze. Pa svi smo gledali "Tesnu Kozu" u srecnoj nam Jugi gde je to bila tema broj jedan. A i medju protestantima koji sa razlogom traze sve sto traze, ima mnogo onih koji su preko nekog dosli na radno mesto ;)

    • ...pa na sud

      20:41 // 3. 3. 2016.

      Sve je to tačno, i ranije je bilo mućki. Ali ovi preteraše svaku meru! Ranije se bar vodilo računa ko se gde zapošljava, a sada su keramičari ministri, estradni menadžeri i roštilj majstori direktori. Uprava i preduzeća su puni nekvakifikovanih i onih sa kupljenim diplomama.

    • komsija

      23:10 // 3. 3. 2016.

      Jesmo gledali "Tesnu kozu" u kojoj Srecko Sojic lepo kaze " ima da napipam corku", a na kraju se to stvarno i desava. Cak i takvi kao sto je Sojic, nisu smeli da rade bas sta su hteli. I takvi kao sto je on, pribojavali su se zakona. Danasnji Sojici ne prezaju od nikog. Korumpirani direktori, korumpirani revizori, korumpirani sudije. Sve se promenilo, samo smo mi kao Pantic ostali isti za sisanje.

  • zok

    20:38 // 3. 3. 2016.

    @posteno
    To sto pises zapravo nije istina. Mnogi su se u SFRJ zaposljavali zbog strucnosti i kvalifikacija. Cak i danas znam tu i tamo za neke ljude koji su se posteno zapislilu. Zvuci neverovatno, ali ima slucajeva.
    (Nisam pristrasan, radim u privatnom sektoru)

    • Dragan

      22:59 // 3. 3. 2016.

      @zok
      Slazem se stobom iz licnog iskustva. 1975.god. sam zavsio srednju skolu u Prokuplju, u prolece 1976. sam u dnevnom listu Politika video oglas kojim je RTB Zajaca trazila4 pripravnika, poslao sam trazenu dokumentciju i nakon mesec dana mi stigao poziv da se javim na posao iako nisam ni znao gde se nalazi Zajaca, nakon polozenog pripravnickog primljen sam u stalni radni odnos. Toliko.

    • kako to

      08:57 // 4. 3. 2016.

      da većina tih stručnih i kvalifikovanih iz SFRJa gleda da zbrine unuke u javni sektor i javna preduzeća umesto da je otvorilo sopstvene firme i da unovči znanje, a i prenese ga mlađim članovima porodice?

  • konan

    00:07 // 4. 3. 2016.

    NE zelimo usluge TOPLANA NE mozete nas terati silom da ih koristimo!!!!!Do kraja do silja!!!!!

  • bata Bata

    00:44 // 4. 3. 2016.

    @Posteno, naj(smešnije, gore, bezobraznije, vulgarnije, bezveznije) je nalaziti "opravdanje" (ili objašnjenje) u tome da je "nečeg bilo"!!... ako se nekad kralo to opravdava današnje krađe???... i NIJE tačno da je bilo OVOLIKO nepotizma u SFRJ!!!...

  • Илија Милић

    01:51 // 4. 3. 2016.

    Срамота је да за време шетње суграђани гледају са балкона шетаче као на путујући циркус. Ако мислите да ће неко други да се избори за Вас - грдно се варате. Од кукања нема ништа, следећи пут ПРУДРУЖИТЕ СЕ ВАШИМ КОМШИЈАМА!

    • незадовољни суграђанин

      11:00 // 4. 3. 2016.

      радим од јутра до мрака и душа ме боли што скоро сваки пут не могу да се придружим протесној шетњи

  • nezaposleni dipl politikolog

    08:12 // 4. 3. 2016.

    Gradjanska neposlusnost na delu, u pravo vreme, na pravom mestu. S razlogom! Dzepovi postenih gradjana su PRAZNI!

  • meri

    09:25 // 4. 3. 2016.

    šta reči, kad smo počeli da se stidimo grada u kome živimo. izbegavamo da goste sa strane provedemo po gradu i pokažemo kako je mračan i sablasan, prljav i zapušten. i da kažemo kako nas pljačkaju nafilovanim računima.

  • Zavejani grad

    09:28 // 4. 3. 2016.

    Idemo do kraja sugradjani.Ovo je vise sramota za nas.Kola polomismo,deca nam se pomrzose po skolama...porodilje bez nadoknada,psi lutalice po centru grizu..niko nista,letnje baste pune neradnika,komunalci prst u nos..setnja,setnja do kraja

  • Za bolji Niš

    10:18 // 4. 3. 2016.

    Mislim da zahtevi običnih ljudi prema ''otudjenim'' funkcionerima u gradu nisu realna iz razloga jer tako nešto nikada ne može da bude u ovoj Srbiji. Uvek će biti trange frange, kumovske veze i megadens fakulteti. Voleo bih da grešim u ovoj izjavi.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: