Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:28, 1. 3. 2018.

| Društvo

Stanari najavili protest, traže smenu Avramovića i odštetu zbog grejanja

Autor:V. MilićIzvor:Južne vesti
Udruženi pokret stanara
Protest ispred Gradske uprave u utorak 6. marta od 9 sati; foto: I. P.

Udruženi pokret slobodnih stanara poziva građane na protest ispred Gradske uprave u Ulici Nikole Pašića za vreme zasedanja odbornika Skupštine Niša, 6. marta od 9 sati. Kako navode, vlast treba da vrati pare Nišlijama koje se greju na Toplanu, jer su nezakonito naplaćivali grejanje. Osim toga, stanari traže i smenu direktora RRA Jug Bojana Avramovića zbog toga što je kazao da su Nišlije šteta za državu.

Stanari upozoravaju da je Toplana za tri godine, od građana naplatila preko milijardu dinara više nego što je trebalo, a kako podsećaju, nelegalnosti u poslovanju ovog preduzeća potvrdio je i nalaz državnog revizora.

Nalaz Državne revizorske institucije je potvrdio tvrdnje UPSS o ogromnoj pričinjenoj šteti korisnika grejanja. Ćutanjem pokušavaju da zadrže ono što su uzeli na nezakonit način. Neće proći - saopštavaju stanari.

Iz pokreta dodaju da uvredu da je Niš šteta za Srbiju ne praštaju, te da zahtevaju Avramovićevu smenu.

Smena Bojana Avramovića zbog uvrede svih građana Niša sramnom tvrdnjom da su šteta za Srbiju! Dođite, ćutanje ne pomaže - upozoravaju iz UPSS-a.

Podsetimo, da smo nas 300.000 ovde šteta za državu Avramović je kazao gostujući u emisiji Južnih vesti povodom izjava predsednika Srbije da je niškom Aerodromu dozvoljeno da se razvija nauštrb beogradskom.

Inače, između ostalog, Skupština Niša zaseda zbog odlučivanja o programima gradskih ustanova, strategijama razvoja javnih preduzeća, prebacivanju nadležnosti s Gorice i Parking servisa na Medianu, angažovanju preduzeća za reviziju završnog računa Grada za 2017. godinu, davanja para aerodromu za novo vozilo.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Maximus Decimus

    14:29 // 2. 3. 2018.

    Treba podržati svaki ovakav opravdan protest, bez obzira na to koliko će se ljudi na njemu okupiti, zato što je OPRAVDAN!
    U Nišu su političke stranke polumrtve, a to otvara prostor za ovakva udruženja. SNS je čopor iznutra zavađen oko plena, DS jedva da postoji, DJB propao, Narodna stranka nakon dobrog starta sa odlaskom poverenika potpuno iščezla, PSG se nije ni formirao...
    Podrška protestima!

  • prof dr CVETKO prvi

    13:35 // 2. 3. 2018.

    06.032018.godine , kad nagrnu Nišlije na protest , kao i do tog dana !
    Biće ih na hiljade a sigurno će biti , prisutno , 159 čoveka !

  • radivoje milenković

    12:59 // 2. 3. 2018.

    zbog nelegalnosti u poslovanju i ogromno pričinjenoj šteti nama, korisnicima grejanja. Skupština grada bi zbog mahinacija, morala da smeni poslovodstvo Toplane a nadležni organi da se pozabave njihovom odgovornošću.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: