Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:13, 24. 12. 2017.

| Društvo

Stanari ponovo na ulicama zbog EPS-a i paljenja automobila u Nišu

Autor:V. M.Izvor:Južne vesti
Udruženi pokret stanara
Žele da informišu građane o prethodnim aktivnostima; foto: I. P.

Elektrodistribucija nije zainteresovana da reši probleme koje imaju sa građanima, naročito one koji se tiču isključenja struje. Na ovo upozorava niški Udruženi pokret slobodnih stanara UPSS i dodaje da će zbog ovoga organizovati tribinu i protest, a sledeće nedelje će se okupiti i zbog toga što smatraju da je Niš postao nebezbedan grad.

Izveštaj o sastanku sa predstavnicima niške Elektrodistribucije, kako najavljuju, biće tema tribine u ponedeljak 25. decembra u Mesnoj kancelariji “Božidar Adžija”, sa početkom u 18 sati. Dan kasnije, u utorak 26. decembra od 13 sati, najavljuju protest ispred Elektrodistribucije u Zetskoj ulici, gde će simbolično zatvoriti ovo preduzeće, jer ga ne interesuje rešavanje nelegalnih isključenja sa mreže, pa su građani ostavljeni da žive u mraku, kaže predsednik Pokreta Saša Kostić.

Biće to mirno okupljanje bez ozvučenja i zbog toga što je Klinički centar preko puta, ali ćemo izvesti performans zatvaranja Elektrodistribucije i oglašavanja kao lopovskog javnog preduzeća - rekao je Kostić.

Iz UPSS-a pozivaju građane i da se u sredu 27. decembra od 17 sati okupe ispred Gradske kuće, a povod je bezbednosna situacija u gradu, u kome se poslednjih meseci pale automobili.

To je naša reakcija na sva dešavanja koja su se poslenjih mesec i po dana izdešavala i jednostavno nećemo da tolerišemo da se njihovi međusobni sukobi prenose na naša leđa - dodaje Kostić.

Podsetimo, stanari su se organizovali prvenstveno zbog problema sa Toplanom, a kasnije su svoje delovanje proširili i na ostala komunalna preduzeća u Nišu. U poslednje vreme bave se i nelegalnim isključenjima i kako ističu, monopolom koji EPS drži u distribuciji struje.

Mnogo puta su organizovali proteste sa zahtevom da gradska vlast preispita rad javnih preduzeća i reši ostale probleme Nišlija, a i sada pozivaju građane da budu aktivni kako bi rešili pitanja ključna za njihov život u Nišu i Srbiji.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • milja

    08:00 // 3. 1. 2018.

    bolje spreciti nego leciti , uzelo je maha , bolje da se reaguje na vreme da nas ne stigne nesto gore,
    dalje vidite da se smanji papirologija kod legalizacije, licnih karata , ostavinskih postupaka, ne moze da se dodje na red kod notara
    osim toga ovo je nepostovanje svojih sugradjana, izivljavanje i podcenjivanje ljudi sa kojima zive u istom gradu
    kako izbaciti politiku iz javnih preduzeca

  • Naissus

    11:39 // 25. 12. 2017.

    "Elektrodistribucija nije zainteresovana da reši probleme koje imaju sa građanima ..." - elektrodistribucija NE ŽELI da reši probleme građana. Manje je papirologije ako se žice samo preseku

  • dr Jakov Zlatar

    09:44 // 25. 12. 2017.

    Podrška i pozdrav, do ostvarenja ciljeva!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: