Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:33, 25. 1. 2018.

| Društvo

Stanari traže Avramovićevu smenu zbog izjave da su Nišlije šteta za državu

Autor:V. MilićIzvor:Južne vesti
Bojan Avramović
UPSS se pita da li je izjava direktora RRA Jug posledica diletantizma ili poltronstva?; Foto: JV

Zbog izjave Bojana Avramovića, koji je na čelu Razvojne agencije “Jug” da su građani Niša šteta za državu, Udruženi pokret slobodnih stanara traži njegovu ostavku ili smenu. Avramović je u debati “60 minuta” rekao da Nišlije ne doprinose dovoljno državi kroz poreze, te da više koštaju nego što država ima koristi od njih.

Oko 300.000 ljudi, koji žive u regionu za čiji je razvoj upravo on zadužen, su, kako smatra Avramović, “šteta za državu”.

Na primer, Niš je samostalan. Je l' vi mislite da bismo imali policiju i bolnicu? Je l' vi znate da smo mi šteta za državu, naš 300.000 ljudi ovde? ‘Ajde da preračunamo koliko smo mi svi platili porez. U ovom trenutku ako bilansno pogledamo prihode i rashode Niš je u velikim problemima. Niš je platio cenu - rekao je Avramović.

Ovakvu izjavu, stanari su ocenili kao skandaloznu, i smatraju da Avramović ne bi trebalo da vodi Regionalnu razvojnu agenciju “Jug”.

On mora da podnese ostavku ili da bude bezuslovno smenjen. Aparatčik koji se nalazi na čelu institucije zadužene za razvoj Niša i ovog kraja Srbije, se otvoreno izjašnjava protiv razvoja, inače nerazvijenog područja. Izjašnjava se protiv delatnosti koja je, deklarativno, njegov prevashodni zadatak na funkciji na koju je instaliran - izričiti su stanari.

Avramović, koji je, između ostalog, plaćen iz budžeta koji pune svi građani, i to kako bi radio na tome da razvije privredu i druge potencijale juga Srbije, pišu stanari, smatra da taj region ne bi mogao da opstane samostalno i da za finansijsku pomoć građani treba da budu zahvalni Beogradu.

Stanari su izrazili sumnju u njegovu stručnost da vodi Agenciju, upravo zbog izjave koju je dao u emisiji Južnih vesti. Oni pak ostavljaju mogućnost da se u Avramovićevom slučaju radi o poltronizmu.

Bez obzira da li se radi o diletantizmu ili poltronizmu rečeni direktor ne može da bude ni na čelu iole ozbiljne stambene zajednice, a kamoli na čelu (da li takozvane?) Razvojne agencije „Jug“ - dodaju stanari.


UPSS: Skandalozna i izjava predsendika Vučića o niškom Aerodromu

Inače, Avramović je u emisiji Južnih vesti gde je gostovao povodom Vučićeve izjave da je niškom aerodromu “dozvoljeno” da se razvija nauštrb beogradskom, rekao i da nema bojazni da će “Konstantin Veliki” biti sputavan.

UPSS je, međutim, i izjavu predsednika Srbije ocenio kao skandaloznu, i okarakterisali je kao “poslednji i belodani dokaz, javno izrečen, da takozvana unutrašnjost mora da žrtvuje sve resurse zarad egoističnog interesa državno-partijskog vrha”.

Skandalozna izjava predsednika države o tome da se jedno javno preduzeće razvija na štetu drugog, neuporedivo moćnijeg, prestoničkog javnog preduzeća, je poslednji i belodani dokaz, javno izrečen, da tzv. unutrašnjost mora da žrtvuje sve resurse zarad egoističnog interesa državno-partijskog vrha - navode iz UPSS-a.

Navodeći šta je sve “palo na teret" Nišlija, jer se finansira kroz republički budžet, kao što su dugovi Srbijagasa, izgradnja gasovoda, “Beograda na vodi” i mnogih drugih projekata nevezanih za jug Srbije, kao i šta je sve centralizovano od institucija poslednjih nekoliko godina, stanari su zaključili da “Niš nije šteta za državu, ali je Avramović neosporna šteta za Niš”.

Ako se sve pare konstantno izvlače se iz Niša, pitamo se, ima li još nekog novog poreza za plaćanje? Kada su sva dobro plaćena mesta premeštena na sever zemlje, a nama dato da budemo na Zavodu za zapošljavanje ili da motamo kablove, sa kojim parama da plaćamo poreze, prireze, razreze, takse koje vlast povazdan izmišlja - kažu stanari.

Celu emisiju “60 minuta” u kojoj su sagovornici bili i regionalni koordinator pokreta DJB Stefan Mitrović i nekadašnji gradonačelnik Niša Dragoslav Pavlović, možete pogledati u nastavku teksta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Djordjoni

    23:34 // 1. 2. 2018.

    U grad Leskovac prekarijat kao udruzenje uopste i ne postoji, iako bi ga trebalo sto pre formirati i povezati sa udruzenjima ostalih gradskih i opstinskih sredina juga Srbije. Za njegovo formiranje i organizovan rad odgovornost pada na sindikalne organizacije. Zato je potrebno predsednike sindikalnih organizacija pozvati na jedan zajednicki sastanak na kome bi uskladili rad i pokrenuli jug...

  • bana

    17:39 // 31. 1. 2018.

    Ovaj covek nista lose nije rekao. Sve je istina, a ona boli!!!

  • Sofronije

    17:35 // 26. 1. 2018.

    I ovaj je prekrsio stranacku disciplinu, ali on pripada miljenicima, pa nece snositi posledice.
    Zapravo, bice unapredjen.
    Strasno !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: